Ορκισμένος οπαδός της Λαβάλ στα 91 του δεν χάνει παιχνίδι της ομάδας

Ορκισμένος οπαδός της Λαβάλ στα 91 του δεν χάνει παιχνίδι της ομάδας

bet365

Ο Βενάν Σοσόν παραμένει ορκισμένος υποστηρικτής της Λαβάλ πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας του στη δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου της Γαλλίας μετά από πέντε χρόνια στην αφάνεια.

Η Λαβάλ είναι μια πόλη στη δυτική Γαλλία, περίπου 300 χλμ (190 μίλια) νοτιοδυτικά του Παρισιού και πρωτεύουσα του διαμερίσματος Μαγιέν. Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Stade Lavallois Mayenne γνωστός και ως Stade Laval ή απλά Laval, εδρεύει στην πόλη από το 1902. Το 1989, ο σύλλογος υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, μετά από 13 χρόνια στην ελίτ. 'Έκτοτε οι οπαδοί του δεν έχουν γευτεί τη χαρά της ανόδου στη Ligue 1 όμως δεν χάνουν το πάθος τους. Κι έχοντας βιώσει τον εφιάλτη ακόμα και της τρίτης κατηγορίας (Championnat National) δικαιούνται να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την παρουσία στη Ligue 2.

Στα 91 του χρόνια ο Βενάν Σοσόν παραμένει ένας πεισματάρης «Tangos». Το πάθος του παρά τα χρόνια που κουβαλάει στις πλάτες και τις πίκρες δεν έχει φθίνει στο ελάχιστο. Πρόκειται για τον πιο ιστορικό οπαδό της ομάδας, ο οποίος μάλιστα δεν μένει καν στην πόλη, αλλά 30 χιλιόμετρα μακριά, σε ένα χωριό 980 ψυχών ονόματι Saint-Fraimbault-de-Prières. Πρώην παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων στο επάγγελμα, ο Βενάν αγοράζει εισιτήριο διαρκείας τα τελευταία 35 χρόνια! Και αν αυτά δεν είναι από μόνα τους αρκούντως εντυπωσιακά, να αναφέρουμε ότι δεν έχει χάσει εντός έδρας ματς της ομάδας στο Stade Francis-Le-Basser από το 1987!

Σε συνέντευξή του στην «L' Equipe», ο πιο πιστός οπαδός της ομάδας εξιστορεί το πώς ερωτεύτηκε την πορτοκαλί και μαύρη φανέλα. «Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και μάλιστα αγρότης συνδικαλιστής, οπότε δεν είχε χρόνο για αυτά τα πράγματα», τόνισε, «εγώ απλώς ερωτεύτηκα το κλαμπ της πόλης μου». Σήμερα, παρότι η μνήμη του ασθενεί, θυμάται με ακρίβεια το έπος της Λαβάλ το 1983, στο Κύπελλο UEFA κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου ή εκείνη την «τρελή ρεβάνς» με την Αούστρια Βιέννης.

Όπως λέει από τον Νοέμβριο του 1987 όταν κι απέκτησε το πρώτο εισιτήριο διαρκείας της ζωής του, δεν έχει σταματήσει να περπατά στις εξέδρες του Francis-Le-Basser. «Όταν ο εκφωνητής φωνάζει τα ονόματα των παικτών, φωνάζω κι εγώ. Σηκώνομαι, χειροκροτώ, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Και όταν μπαίνει γκολ γυρίζουμε ο ένας στον άλλο και συγχαίρουμε ο ένας τον άλλον. Μετά το τελευταίο σφύριγμα, ανακοινώνω τις συναντήσεις γύρω από «μια κρύα μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί σε μια μπρασερί ή στο αναψυκτήριο των Socios».

Ενόψει της σεζόν 2022/23, που οι «Tangos» θα αγωνιστούν στην Ligue 2, ο Βενάν έχει ήδη ανανεώσει το εισιτήριο διαρκείας του!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα