Κλάτενμπεργκ: Η πρόταση του Άγγλου αρχιδιαιτητή που θα συζητηθεί από FIFA και IFAB

Κλάτενμπεργκ: Η πρόταση του Άγγλου αρχιδιαιτητή που θα συζητηθεί από FIFA και IFAB

bet365

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με άρθρο του στην Daily Mail πρότεινε αλλαγές στον χρόνο των ποδοσφαιρικών αγώνων παίρνοντας «έμπνευση» από το μπάσκετ.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ με το νέο του άρθρο στη στήλη που έχει στη Daily Mail τοποθετήθηκε για τα παράπονα που εξέφρασε η Μάντσεστερ Σίτι για τον διαιτητή Ντανιέλε Ορσάτο, ο οποίος σφύριξε την λήξη της παράτασης 10 δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των τριών λεπτών των καθυστερήσεων στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέθεσε τη δικιά του πρόταση αναφορικά με τον χρόνο στο ποδόσφαιρο, θέλοντας να φέρει το άθλημα πιο κοντά στο... μπάσκετ.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής την ΚΕΔ πρότεινε την κατάργηση του κλασικού 90λεπτου και αντ' αυτού το παιχνίδι θα έχει «καθαρό» χρόνο 60 λεπτών και στις διακοπές για αλλαγές, κάρτες και τραυματισμούς το ρολόι θα «παγώνει».

«Νομίζω ότι υπάρχει λύση για όλα αυτά και αυτό είναι η εφαρμογή καθαρού χρόνου 60 λεπτών με το ρολόι να σταματάει αυτόματα κάθε φορά που υπάρχει παύση στο παιχνίδι, μία ιδέα που ο Πιερλουίτζι Κολίνα, η FIFΑ και η IFAB ήδη εξετάζουν.

Λειτουργεί καλά στο μπάσκετ και μπορεί να έχει εφαρμογή και στο ποδόσφαιρο. Το ρολόι θα σταματάει όταν η μπάλα βγαίνει εκτός ή όταν υπάρχει ένας τραυματισμός όταν ένας διαιτητής δείχνει μία κάρτα και θέλει να κάνει παρατηρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο όλα τα παιχνίδια θα έχουν την ίδια διάρκεια και θα τελειώσουμε με αυτά τα παράπονα», ανέφερε στο άρθρο του ο Άγγλος αρχιδιαιτήτης.

 

Τελευταία Νέα