Έλον Μασκ: Με τα 44 δισ. για το twitter, αγόραζε μαζί τους 15 ακριβότερους συλλόγους του πλανήτη!

Έλον Μασκ: Με τα 44 δισ. για το twitter, αγόραζε μαζί τους 15 ακριβότερους συλλόγους του πλανήτη!

bet365

Ο Έλον Μασκ συμφώνησε για την εξαγορά του twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, αλλά με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε (αν ήθελε) να αποκτήσει τους 15 ακριβότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον πλανήτη και μάλιστα... εξοικονομώντας ένα δισ.!

Τα τελευταία 24ωρα το ενδιαφέρον στα social media και την παγκόσμια κοινή γνώμη έχει κατακλύσει η είδηση της εξαγοράς του twitter από τον Έλον Μασκ. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη συμφώνησε με τη διοίκηση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης για την εξαγορά του έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα «εκκωφαντικό» deal που έχει διχάσει τους χρήστες και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, θετικών ή αρνητικών.

Το ποσό αυτό μπορεί να φαίνεται αστρονομικό για τα δεδομένα του απλού καθημερινού κόσμου, αλλά για τον Αμερικανό επιχειρηματία φαντάζει μόνο ένα μικρό μερίδιο της συνολικής του περιουσίας, η οποία ξεπερνά τα 270 δισεκατομμύρια δολάρια! Και με αυτό το ποσό, συγκεκριμένα, θα μπορούσε όχι απλά να διεισδύσει στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά να κάνει δικούς του τους ισχυρότερους «παίκτες» του ευρωπαϊκού χάρτη.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το «Transfermarkt» με οικονομικά στοιχεία του Forbes, με 44 εκατομμύρια δολάρια ο Μασκ θα είχε τη δυνατότητα να αγοράσει τους 15 ακριβότερους συλλόγους του πλανήτη! Από τη Μπαρτσελόνα, που αποτελεί τον πολυτιμότερο σύλλογο με αξία 4,5 δισ. ευρώ ως την 15η της λίστας, Έβερτον των 600 εκατομμυρίων ευρώ, το χαρτοφυλάκιο του Μασκ θα περιλάμβανε όλα τα μεγαθήρια των κορυφαίων πρωταθλημάτων, με συνολικό αντίτιμο 40,6 δισεκατομμύρια ευρώ (42,9 σε δολάρια). Όπερ και σημαίνει ότι το deal αυτό θα ήταν περισσότερο... συμφέρον για τον Μασκ, καθώς θα εξοικονομούσε πάνω από ένα δισ.!

Αναλυτικά τα 15 ακριβότερα κλαμπ του πλανήτη (η λίστα του Forbes δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2021):

  1. Μπαρτσελόνα - 4,49 δισ. ευρώ
  2. Ρεάλ Μαδρίτης - 4,48 δισ. ευρώ
  3. Μπάγερν Μονάχου - 3,98 δισ. ευρώ
  4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 3,96 δισ. ευρώ
  5. Λίβερπουλ - 3,87 δισ. ευρώ
  6. Μάντσεστερ Σίτι - 3,77 δισ. ευρώ
  7. Τσέλσι - 3,02 δισ. ευρώ
  8. Άρσεναλ - 2,64 δισ. ευρώ
  9. Παρί Σεν Ζερμέν - 2,36 δισ. ευρώ
  10. Τότεναμ - 2,17 δισ. ευρώ
  11. Γιουβέντους - 1,84 δισ. ευρώ
  12. Ντόρτμουντ - 1,79 δισ. ευρώ
  13. Ατλέτικο Μαδρίτης - 940 εκατ. ευρώ
  14. Ίντερ - 700 εκατ. ευρώ
  15. Έβερτον - 620 εκατ. ευρώ
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα