Φιλική αντίδραση της Ιταλίας, στην ισορροπία Ολλανδία και Γερμανία (vid)

Newsroom
Φιλική αντίδραση της Ιταλίας, στην ισορροπία Ολλανδία και Γερμανία (vid)

bet365

Η Ιταλία έβγαλε εγωισμό μετά το κάζο του αποκλεισμού από το Μουντιάλ, επικρατώντας με ανατροπή της Τουρκίας εκτός έδρας (2-3). Ισόπαλες Ολλανδία και Γερμανία στο μεγάλο ματς της βραδιάς (1-1), σαρωτική η Ισπανία (5-0), άνετες νίκες για Αγγλία και Βέλγιο (3-0).

Η «ντροπή» και η απογοήτευση μετά το κάζο από τη Βόρεια Μακεδονία δεν θα ξεπλυθεί τόσο εύκολα. Σε αυτή τη δύσκολη καμπή που διανύει, η Ιταλία τουλάχιστον επέδειξε εγωισμό κι έβγαλε αντίδραση στο αμέσως επόμενο κιόλας παιχνίδι, έστω κι αν ήταν φιλικό.

Οι Ατζούρι επικράτησαν εκτός έδρας της Τουρκίας (2-3) και μάλιστα, με ανατροπή, φτιάχνοντας όσο γίνεται το κλίμα ενόψει της ανηφόρας που έχουν να ανέβουν για να επιστρέψουν στις επιτυχίες, μόλις λίγους μήνες μετά τη στέψη τους ως πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Ουντέρ, από τους κορυφαίους των Τούρκων στον χαμένο ημιτελικό κόντρα στην Πορτογαλία, «πάγωσε» από νωρίς τους Ιταλούς ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 4', σε ένα γκολ... χάρισμα του Τζίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος έχασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Ωστόσο, το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι και συγκεκριμένα οι ρεζέρβες που πήραν χρόνο συμμετοχής, ανταποκρίθηκαν και σφράγισαν την ανατροπή πριν από το ημίχρονο. Κριστάντε στο 35' και Ρασπαντόρι στο 39' γύρισαν «τούμπα» το ματς, με τον δεύτερο να σκοράρει ξανά στο 70' για το 1-3. Το μόνο που πέτυχαν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Ντουρσούν στο 83'.

Στα ίσα Ολλανδία και Γερμανία, θρίαμβοι για Ισπανία, Γαλλία

Το μεγάλο και πιο αμφίρροπο φιλικό ματς της βραδιάς αναμφίβολα ήταν αυτό στο Άμστερνταμ, ανάμεσα σε Ολλανδία και Γερμανία. Κι αποδείχθηκε τέτοιο, καθώς Οράνιε και Πάντσερ έμειναν στο 1-1, αμφότερες αήττητες μετά τον αποκλεισμό τους στο περασμένο Euro.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ πήρε κεφάλι στο σκορ στην εκπνοή του πρώτου μέρους με ωραίο σουτ του Τόμας Μίλερ, ωστόσο, ο «καυτός» Στίβεν Μπεργκβάιν συνέχισε από εκεί που το άφησε κόντρα στη Δανία (δύο γκολ) και ισοφάρισε στο 68' από ασίστ του Ντάμφρις, για το τελικό 1-1.

Εμφατική νίκη με 5-0 πανηγύρισε η Ισπανία κόντρα στην Ισλανδία, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Μοράτα-Σαράμπια, καθώς και τον Γέρεμι Πίνο που άνοιξε λογαριασμό με το εθνόσημο. Ο Μοράτα έκανε την αρχή «καθαρίζοντας» το ματς στο πρώτο μέρος με δύο γκολ σε τρία λεπτά (37', 40' πεν.), για να πετύχει το πρώτο του διεθνές γκολ ο στράικερ της Βιγιαρεάλ στο 47' και να ακολουθήσει ο Πάμπλο Σαράμπια με δύο ακόμα γκολ από ισάριθμες ασίστ του Αλόνσο στο 61' και το 73'. Οι Φούριας Ρόχας άρεσαν πολύ περισσότερο σε σύγκριση με το φιλικό κόντρα στην Αλβανία και συνέχισαν νικηφόρα την προετοιμασία τους στον (μακρύ) δρόμο για το Κατάρ.

Στα πέντε γκολ σταμάτησε και η Γαλλία κόντρα στη Νότια Αφρική. Ο Κιλιάν Μπαπέ ήταν «εκθαμβωτικός», σκόραρε δύο φορές (23', 76' πεν.), η πρώτη με αδιανόητο πλασέ από τη γωνία της περιοχής, μοίρασε και ασίστ στον Γκεντουζί (90+2') και συνέβαλε τα μέγιστα στην ξεκούραστη νίκη των Τρικολόρ. Ενδιάμεσα, ο Ζιρού έγραψε το 2-0 με υπέροχη ατομική ενέργεια και πλησίασε τον Τιερί Ανρί στην κορυφή της all-time λίστας των σκόρερ με την εθνική Γαλλίας (48 έναντι 51). Στη λίστα των σκόρερ βρέθηκε και ο Μπεν Γιεντέρ.

Τριάρες μοίρασαν Αγγλία και Βέλγιο στους δικούς τους αντιπάλους από την Αφρική. Τα Λιοντάρια επικράτησαν της Ακτής Ελεφαντοστού των Κεσί, Αλέ, Πεπέ, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα από το 40' λόγω αποβολής του Οριέ και σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Ραχίμ Στέρλινγκ που πέτυχε γκολ και ασίστ κ. Στο 30' σέρβιρε το 1-0 στον Γουότκινς, στο 45' έγινε ο ίδιος σκόρερ μετά από ασίστ του Γκρίλις και ο Τάιρον Μινγκς έβαλε την τελευταία πινελιά στο 90+3' από ασίστ του Φόντεν.

Την ίδια ώρα, οι Κόκκινοι Διάβολοι του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στη Μπουρκίνα Φάσο και έβαλαν γερά θεμέλια νίκης με δύο γκολ μέσα ισάριθμα λεπτά στο πρώτο μέρος. Βανάκεν (16') και Τροσάρ (18') ανέλαβαν αυτή την αποστολή, για να έρθει ο Μπεντέκε κι από την ασίστ του δεύτερου να διαμορφώσει το τελικό 3-0 στο 75'.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα φιλικά της βραδιάς:

  • Αυστρία - Σκωτία 2-2
  • Ουαλία - Τσεχία 1-1
  • Βόρεια Ιρλανδία - Ουγγαρία 0-1
  • Ιρλανδία - Λιθουανία 1-0
  • Ισραήλ - Ρουμανία 2-2
  • Κατάρ - Σλοβενία 0-0
  • Βοσνία - Λουξεμβούργο 1-0
 

Τελευταία Νέα