Μήνυμα ενότητας του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει»

Μήνυμα ενότητας του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει»

Newsroom
Μήνυμα ενότητας του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει»

bet365

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου τάχθηκε δημοσίως ενάντια στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν και επιβάλλονται στον ρωσικό αθλητισμό, τονίζοντας πως ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους.

Ο προπονητής της Ντιναμό Κιέβου σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε τονίσει πως θέλει να σταματήσει η στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία από την Ρωσία, το συντομότερο δυνατό και οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή.

Αυτή τη φορά ο Ρουμάνος τεχνικός τάχθηκε ενάντια στις κυρώσεις των UEFA και FIFA προς τις ρωσικές ομάδες, τονίζοντας ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει.

«Έζησα τον πόλεμο του 2014, όταν έπρεπε να φύγουμε από το Ντόνετσκ και από τότε δεν έχουμε επιστρέψει, δύο χρόνια στο Κίεβο παίζουμε παντού αλλά ποτέ στην έδρα μας. Νόμιζα ότι τελείωσε, αλλά τώρα ήρθε αυτό. Μετά την εισβολή της Ρωσίας μείναμε στο Κίεβο για τρεις μέρες.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της UEFA και της Ομοσπονδίας της Μολδαβίας, όλοι οι ξένοι από διάφορες ομάδες της Ουκρανίας έφυγαν στη Ρουμανία και μετά στις χώρες τους. Είμαι τώρα στο Βουκουρέστι, από όπου προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Για μένα ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και να μην εμπλέκεται, είναι σαν τον πολιτισμό, κάτι που πρέπει να παραμείνει εκτός σύγκρουσης. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ουκρανοί και Ρώσοι ζούσαν μαζί σαν αδέρφια. Τώρα το πρόβλημα είναι πολιτικό, δεν ξέρω πώς θα τελειώσει γιατί οι Ουκρανοί είναι άνθρωποι περήφανοι. Ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ και δεν θα υπάρχουν νικητές. Δεν έπρεπε να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Rai Radio 1 ο πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου,

 

Τελευταία Νέα