Αυγενάκης στο Gazzetta για το Euro 2028: «Κι άλλη διοργάνωση διεκδικήσαμε, αλλά κάποιοι την απέσυραν»

Αυγενάκης στο Gazzetta για το Euro 2028: «Κι άλλη διοργάνωση διεκδικήσαμε, αλλά κάποιοι την απέσυραν»

Αυγενάκης στο Gazzetta για το Euro 2028: «Κι άλλη διοργάνωση διεκδικήσαμε, αλλά κάποιοι την απέσυραν»

bet365

«Καρφιά» μέσω δηλώσεων από τον Λευτέρη Αυγενάκη για την υποψηφιότητα του Euro 2028 που δεν προχώρησε ποτέ.

Το 2019 στη Θεσσαλονίκη, οι τέσσερις υφυπουργοί Αθλητισμού της Ελλάδας (Βασιλειάδης), της Σερβίας (Ουντόβισιτς), της Ρουμανίας (Ματέι) και της Βουλγαρίας (Κράλεφ) υπέγραφαν μνημόνιο συνεργασίας για την διεκδίκηση του Euro 2028 και του Μουντιάλ του 2020.

Από τότε… ούτε φωνή, ούτε ακρόαση κι ενώ η UEFA άνοιξε το δικαίωμα κατάθεσης φακέλων για όσους θέλουν να αναλάβουν το Euro του 2028. Η διαδικασία θα κρατήσει ως τον Μάρτιο του 2022, ωστόσο η περίφημη 4εθνη συμφωνία έμεινε στις υπογραφές και παρά το γεγονός ότι ακόμη στο εξωτερικό θεωρούν… δεδομένη την υποψηφιότητα όπως και αυτή της Τουρκίας. Το πλάνο μένει στον «πάγο» όμως, καθώς οι Ρουμάνοι έχουν ουσιαστικά αποσύρει το ενδιαφέρον τους.

Σιγή υπάρχει όμως και από τις άλλες πλευρές, μεταξύ των οποίων και από την ΕΠΟ, για το αν έχει αποσύρει κι επίσημα το ενδιαφέρον της μαζί με τις υπόλοιπες χώρες. Για θέμα, το Gazzetta ρώτησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο περιθώριο μιας συνέντευξης Τύπου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης Βετεράνων που θα γίνει στο Λουτράκι την επόμενη εβδομάδα.

Ο υφυπουργός πέταξε «σπόντες» προς την ΕΠΟ, λέγοντας πως και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχε μια υποψηφιότητα για το Europa Conference League, αλλά αποφασίστηκε από κάποιους να αποσυρθεί την τελευταία στιγμή.

«Να σας θυμίσω τι είχε γίνει με το Europa Conference League. Είχαμε ετοιμαστεί σε όλα τα επίπεδα και στο παρά πέντε, γνωρίζετε την διαδικασία, αποσύρθηκε η υποψηφιότητα. Ηταν να αναλάβουμε μια μεγάλη διοργάνωση και είχαμε καλές πιθανότητες. Θα πρέπει να ρωτήσετε λοιπόν αυτούς που ψήφισαν υπέρ της απόσυρσης του φακέλου» ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Εμείς ως Πολιτεία είμαστε υπέρ της διεκδίκησης για κάθε μεγάλη διοργάνωση, σε κάθε άθλημα, με συνεργασία με κάθε ομοσπονδία. Αλλά για τους λόγους που πήγαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό, πρέπει να ρωτήσετε εκείνους που με την δική τους ψήφο απέσυραν τον φάκελο υποψηφιότητας».

Το μνημόνιο από την στιγμή που οι Ρουμάνοι έχουν ενημερώσει (αυτή την ενημέρωση έχει τουλάχιστον η ΕΠΟ) πως δεν θέλουν να συμμετάσχουν, παύει να ισχύει. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως την τελευταία φορά που έγινε επίσημη τοποθέτηση για την υποψηφιότητα, ήταν από τον πρώην Ρουμάνο υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος έλεγε ότι οι πιθανότητες ανάληψης είναι πολλές.

Μένει να φανεί αν θα αλλάξουν πάλι γνώμη στο επόμενο διάστημα, ή αν θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το αν το ενδιαφέρον για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις αποσύρεται οριστικά. Ούτε από ελληνικής πλευράς, αλλά ούτε από την Σερβία και την Βουλγαρία υπάρχει κινητικότητα πάνω σε αυτό το ζήτημα και έτσι τα… πανηγύρια του 2018 για την 4εθνη συμφωνία, φαίνεται πως θα μείνουν μόνο στις φωτογραφίες…

 

Τελευταία Νέα