Μέσι - Ντάνι Άλβες: Πόσα τρόπαια θέλει ο Αργεντινός για να γίνει κορυφαίος συλλέκτης τίτλων (vid)

Βασίλης Τεμπέλης
Μέσι - Ντάνι Άλβες: Πόσα τρόπαια θέλει ο Αργεντινός για να γίνει κορυφαίος συλλέκτης τίτλων (vid)

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι απέχει έξι τίτλους από το να ξεπεράσει τον πρώην συμπαίκτη του, Ντάνι Άλβες, και να γίνει ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους παγκοσμίως. Η απειλή του Ζεράρ Πικέ.

Η αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του Λιονέλ Μέσι, το μεσημέρι της Κυριακής (9/8), είχε δάκρυα, συγκίνηση, αιχμές, υπονοούμενα για τον επόμενο προορισμό του, αλλά και καθορισμό στόχων.

Εκτός από την κατάκτηση του Champions League, ο 34χρονος Αργεντινός επανέλαβε αρκετές φορές - αφού πρώτα μοίρασε συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες - ότι στοχεύει να πλησιάσει, φτάσει και ξεπεράσει τον Ντάνι Άλβες.

Τον πρώην, από το 2008 έως το 2016, συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα. Άλλωστε, οι δυο τους συνδέονται με στενή φιλία. Ο 38χρονος Βραζιλιάνος - αφού απάντησε παρακινώντας τον Pulga - με την επιτυχία στο Τόκιο έφτασε τους 42 τίτλους (οι Βραζιλιάνοι μετρούν το Παουλίστα με τη Σάο Πάουλο και το Νορντέστε με την Μπαΐα, αλλά για τους Ευρωπαίους και τον υπόλοιπο κόσμο προφανώς είναι υποδεέστερης σημασίας).

Παραμένει, ασφαλώς, ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους παγκοσμίως και διεύρυνε τη διαφορά του από όσους ακολουθούν στη σχετική λίστα. Ο Λιονέλ Μέσι έχει 37 τίτλους και με βάση τα χρόνια καριέρας που έχει μπροστά του - περισσότερα σίγουρα από εκείνα του Ντάνι Άλβες - τη διαφορά δυναμικότητας του γαλλικού από το πιο δύσκολο ισπανικό και τη διαφορά της Παρί Σεν-Ζερμέν από τους ανταγωνιστές της, έχει μεγάλες ελπίδες να τα καταφέρει.

Στην προσπάθειά αυτή δεν απειλεί, αλλά απειλείται! Από τον μέχρι και πριν λίγες μέρες συμπαίκτη του, Ζεράρ Πικέ. Ο Καταλανός έχει 36 τίτλους με την Μπαρτσελόνα και είναι συνομήλικος του Αργεντινού (34 ετών).

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι τέσσερις από τους πέντε της λίστας που δημοσίευσε η βραζιλιάνικη Globoesporte είναι πρώην συμπαίκτες στην Μπάρτσα.

Αναλυτικά η λίστα των ενεργών:

Ντάνι Άλβες (38 ετών, Σάο Πάουλο - Βραζιλία) 42 τίτλοι

Λιονέλ Μέσι (34 ετών, Παρί Σεν-Ζερμέν - Αργεντινή) 37 τίτλοι

Αντρές Ινιέστα (37 ετών Βίσελ Κόμπε) 37 τίτλοι

Ζεράρ Πικέ (34 ετών, Μπαρτσελόνα) 36 τίτλοι

Κριστιάνο Ρονάλντο (36 ετών, Γιουβέντους) 34 τίτλοι

 

Τελευταία Νέα