Γιατί θα σου κοπεί το αίμα με το «Annabelle: Creation» (pics & vids)

Γιάννης Κονταξής
Γιατί θα σου κοπεί το αίμα με το «Annabelle: Creation» (pics & vids)
H Annabelle δεν είναι απλώς επινόηση, αλλά μια διαβολική κούκλα που όντως υπήρξε! Το ψάξαμε, βρήκαμε την ιστορία και σας την παρουσιάζουμε.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Μη Σβήσεις το Φως» («Lights Out»), Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ συνεργάζεται με τους Τζέιμς Γουάν και Πίτερ Σάφραν στην επιστροφή της θανάσιμης κούκλας «Annabelle» στη μεγάλη οθόνη, τρία χρόνια μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της που συγκέντρωσε 257 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις σε όλο τον κόσμο.

Η νέα ταινία είναι και πάλι μια παραγωγή των Πίτερ Σάφραν και Τζέιμς Γουάν (το επιτυχημένο δίδυμο των ταινιών «To Κάλεσμα» και «Το Κάλεσμα 2») και όπως έχουμε ήδη προειδοποιήσει, το τρομακτικό τρέιλερ μας προϊδεάζει για μεγάλα πράγματα!

Επειδή όμως η Annabelle δεν είναι μια απλή ταινία τρόμου, σκεφτήκαμε ότι θα σας ενδιέφερε να μάθετε λίγα πραγματάκια παραπάνω για την αληθινή ιστορία της πορσελάνινης κούκλας και να ακούσετε και τους ίδιους τους δημιουργούς και τους πρωταγωνιστές να μιλούν για την πρωτόγνωρα τρομακτική εμπειρία τους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

1. Η Annabelle μας συστήθηκε πρώτη φορά στην ταινία «To Κάλεσμα».

Η συγκεκριμένη ταινία λέγεται ότι στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα από το αρχείο των ερευνητών παραφυσικών φαινομένων Εντ και Λόρεν Γουόρεν. Το ζευγάρι ερευνητών είχε εμπλακεί στην υπόθεση της οικογένειας Περόν, επισκεπτόμενοι το σπίτι τους για να τους βοηθήσουν να απαλλαχθούν από τη δαιμονική οντότητα που τους βασάνιζε. Σύμφωνα με την ιστορία, οι Γουόρεν θα αντιμετωπίσουν τον δαίμονα, αλλά θα επηρεαστούν πολύ από την παρουσία του.

Αν δείτε τη σκηνή που εμφανίζεται η Άναμπελ στο «Κάλεσμα» και στη συνέχεια το μίνι ντοκιμαντέρ για την οικογένεια Περόν, θα καταλάβετε και ίσως τρομάξετε και λιγάκι.

2. Η αληθινή Annabelle ήταν μια δαιμονισμένη παιδική κούκλα.

Το 1970, η Ντόνα, μία φοιτήτρια της νοσηλευτικής δέχθηκε ένα δώρο από τη μητέρα της, μία πάνινη κούκλα που την έλεγαν Άναμπελ. Όμως, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Η Άναμπελ άρχισε να αλλάζει θέσεις στο διαμέρισμα, άφηνε σημειώματα γραμμένα με αίμα, ανάγκαζε την Ντόνα και τη συγκάτοικό της να πέφτουν στα γόνατα. Μάλιστα, ο θρύλος λέει πως η Άναμπελ δολοφόνησε τον αρραβωνιαστικό της συγκατοίκου προκαλώντας του ένα πόνο στο στήθος απλώς κοιτώντας τον!

Το ζεύγος Γουόρεν ερεύνησε την υπόθεση, πήρε την κούκλα στο Μουσείο που διατηρούν στο σπίτι τους, αλλά παραμένει άγνωστο (;) μέχρι σήμερα το πως δαιμονίστηκε. Μάλιστα, η Λόρεν Γουόρεν, με αφορμή την εμφάνιση της Άναμπελ στο «Κάλεσμα» μίλησε για την υπόθεση της Ντόνα, προσπαθώντας να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

3. Οι κούκλες και τα παιδάκια στο ίδιο πλάνο είναι πάντα ό,τι πιο τρομακτικό μπορεί να δεις.

Στη νέα ταινία «Annabelle: Creation», ένας κουκλοποιός και η σύζυγος του, αρκετά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής τους κόρης, καλωσορίζουν στο σπίτι τους μια καλόγρια και μια ομάδα κοριτσιών από ένα κατεστραμμένο ορφανοτροφείο της περιοχής. Σύντομα θα γίνουν ο στόχος της δαιμονισμένης δημιουργίας του κουκλοποιού, της Άναμπελ.

Όσοι λατρεύουμε τις ταινίες τρόμου, ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που μας τρομάζουν αληθινά. Δεν πρόκειται ούτε για τα ζόμπι ούτε για λυσσασμένα ζώα. Οι πορσελάνινες κούκλες και τα μικρά παιδάκια είναι αυτό που δεν χωρά ο νους σου. Ποτέ άλλοτε μία αθώα και χαμογελαστή φατσούλα δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο τρόμο. Θυμηθείτε ταινίες όπως «Η Κούκλα του Σατανά», «Children οf the Corn», «Η Προφητεία» (The Omen), «Village of the Damned» και άλλες που σας έχουν καθηλώσει.

Η παιδική αθωότητα και τα παιδικά παιχνίδια είναι συνδυασμένα με την ανεμελιά. Οι δημιουργοί της Annabelle φαίνεται πως το ξέρουν αυτό, αλλά είπαν να μας το διαλύσουν μια για πάντα.

4. Η αδρεναλίνη θα φτάσει στα ύψη! Το λένε και οι συντελεστές.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Σίγουρα θα έχετε τρομάξει με όλα όσα διαβάσατε μέχρι τώρα, αλλά ακόμα δεν σας έχουν πει πως φτάσαμε στο σημείο η Άναμπελ να γίνει ο διάβολος ο ίδιος. Για αυτό φροντίζουν οι ίδιοι οι δημιουργοί και οι ηθοποιοί που εξιστορούν το παρελθόν της κούκλας που θα στοιχειώνει από εδώ και πέρα τα βράδια σας.

Η ταινία «Annabelle: Creation» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 από την Tanweer.

Mπορείτε να ενημερώνεστε για όλα από την επίσημη ελληνική σελίδα της «Annabelle: Creation» στο Facebook.