Το «Last Face» και οι ταινίες της εβδομάδας (16-22/03)

Gazzetta team
gazzetta default image fallback
Παραμύθι, θρίλερ ή συγκινητική ιστορία; Όλα τα έχουν οι κινηματογραφικές αίθουσες.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Η ιστορία και οι χαρακτήρες που το κοινό λάτρεψε, επιστρέφουν σε μια «ζωντανή» διασκευή της κλασσικής ταινίας της Disney.

Η «Πεντάμορφη και το Τέρας» ακολουθεί το υπέροχο ταξίδι της Μπελ, μιας πανέμορφης και ανεξάρτητης νεαρής κοπέλας, που φυλακίζεται από ένα Τέρας στο κάστρο του. Παρά τους φόβους της, γίνεται φίλη με τα μαγεμένα πράγματα που ζουν στο κάστρο και μαθαίνει πώς να κοιτά πίσω από την απόκοσμη παρουσία του Τέρατος, ανακαλύπτοντας την ευγενική καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του.

Τρέξε!

Ο αφρο-αμερικάνος Κρις συνοδεύει τη λευκή κοπέλα του, Ρόουζ , στο πατρικό της για να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο με τους γονείς της και τον αδερφό της, Τζέρεμι.

Αρχικά ο Κρις θεωρεί πως, η παράξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σπίτι, όπου το υπηρετικό προσωπικό είναι μαύροι, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας οικογενειακής συνάθροισης οφείλεται στη διαφυλετική επιλογή της Ρόουζ, σύντομα όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομακτική αλήθεια.

Το Άγνωστο Κορίτσι

Οι πάντα συνεπείς αδελφοί Νταρντέν, έχοντας ήδη δύο Χρυσούς Φοίνικες στο ιστορικό τους, επέστρεψαν στα γνώριμα εδάφη του Φεστιβάλ Καννών για έβδομη φορά με το Άγνωστο Κορίτσι.

Η νεαρή ειδικευόμενη Τζένι, γυρίζει ένα βράδυ στο σπίτι της μετά από μια μεγάλη και κουραστική ημέρα. Το επόμενο πρωί, η αστυνομία την ενημερώνει ότι μια άγνωστη γυναίκα βρέθηκε νεκρή κοντά στο σπίτι της.

Παράδοξη Ευτυχία

Εγκλωβισμένη σε έναν αποτυχημένο γάμο, η Ελένα χάνει όλη της την ελπίδα όταν νιώθει ότι έχει εγκαταλειφθεί ακόμα και από τον Θεό. Αναζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια, βλέπει την ευκαιρία για την απελευθέρωσή της στο πρόσωπο ενός ψυχολόγου, του Έντουαρντ Γκλουκ.

Εκείνος όμως πρέπει να παλέψει και με τους δικούς του δαίμονες...

Ένα Βήμα τη Φορά

Ο Μπεν, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, που τον αφήνει σχεδόν παράλυτο, μπαίνει σε μια κλινική αποκατάστασης.

Δεν μπορεί να κάνει μπάνιο, να περπατήσει, να παίξει μπάσκετ. Στην κλινική θα κάνει νέους φίλους και μαζί τους θα επαναπροσδιορίσει το νόημα της ζωής. Η ταινία είναι ένα ταξίδι αναγέννησης, γεμάτο δάκρυα και γέλιο, ανατροπές, ήττες και νίκες.

The Last Face

Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ρεν Πραντιέρ, την διευθύντρια μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Λιβερία. Η Ρεν συνάπτει ερωτική σχέση με τον Μιγκέλ Λεόν, έναν πεισματάρη και παρορμητικό γιατρό (Χαβιέρ Μπαρδέμ), αλλά το κοινό τους πάθος για την αξία της ζωής συναντά ένα μεγάλο εμπόδιο: τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πολιτική κατάσταση και ανθρωπιστική κρίση που τους περιβάλλει, απόψεις που δημιουργούν μία αξεπέραστη σύγκρουση.

Σε σκηνοθεσία του δις βραβευμένου με Όσκαρ Σον Πεν, το «The Last Face» είναι η παθιασμένη και συγκινητική ιστορία δύο εραστών που τους ενώνουν –και τελικά τους χωρίζουν- οι βίαιες συγκρούσεις στην Αφρική.

Πηγή: koolnews.gr