Στημένο παιχνίδι

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Στημένο παιχνίδι

bet365

Δεκαέξι μήνες μετά την ημέρα που ξέσπασε το "σκάνδαλο" των "στημένων αγώνων" στην Ελλάδα, ο Βασίλης Σαμπράκος ρίχνει στο blog του τους τίτλους του τέλους.

Την ερχόμενη Δευτέρα συμπληρώνονται 16 μήνες από την ημέρα που ξέσπασε το "σκάνδαλο" των "στημένων αγώνων" στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συμπληρώνονται 16 μήνες από εκείνη την ημέρα, εκείνη την Τετάρτη, στις 22 Ιουνίου 2011, όταν η Αστυνομία έκανε τις πρώτες 10 συλλήψεις βάσει της δικογραφίας που είχε συντάξει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου για τα "στημένα". Σε δύο μήνες, στις 22 Δεκεμβρίου θα αφεθούν, εκ του νόμου, ελεύθεροι (αν δεν αφεθούν και νωρίτερα, όπως ακούγεται τουλάχιστον για τον δεύτερο) και οι δύο τελευταίοι κρατούμενοι, που προφυλακίστηκαν για αυτή την υπόθεση, ο Γιώργος Τσακογιάννης και ο Βασίλης Καρακούλιας, των οποίων τα αιτήματα αποφυλάκισης απορρίφθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, σε αντίθεση με αυτό του Αχιλλέα Μπέου, που κρατήθηκε δίχως στοιχεία, όπως δείχνει και η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, επί έναν χρόνο.

Πού βρίσκεται αυτή η υπόθεση, 16 μήνες μετά τον κρότο που έκανε; Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του ειδικού εφέτη ανακριτή Γιώργου Καλόφωνου, ο οποίος την παρέλαβε από τον ανακριτή Γιώργο Κασσίμη στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου. Και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει, στο προσκήνιο, μεγάλη ή θεαματική πρόοδος της ανάκρισης. Με απλά λόγια, τα κρυμμένα λεφτά που έψαχναν εισαγγελείς, ανακριτές και σώματα δίωξης δεν έχουν βρεθεί. Οι κατηγορίες για εγκληματικές οργανώσεις και κακουργηματικές πράξεις δεν έχουν "δεθεί". Οσοι έχουν παρατηρήσει στενά αυτή την υπόθεση μένουν σήμερα με την εντύπωση ότι απλώς θα ξεχαστεί.

Στην πραγματικότητα το ίδιο το ποδόσφαιρο την έχει ήδη ξεχάσει αυτή την υπόθεση, που τόσο ταλαιπώρησε την "υψηλή κοινωνία" του το καλοκαίρι του 2011. Μια ανέλπιστα μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι πήγε χαμένη αφού το ίδιο το ποδόσφαιρο αποφάσισε να την πετάξει, αποδεικνύοντας ότι δεν νοιάζεται να καθαρίσει, ή τουλάχιστον να πείσει για την καθαρότητά του.

Τι κέρδισε το ποδόσφαιρο από αυτή την φούσκα του καλοκαιριού του 2011; Απλώς ένα διάστημα αγρανάπαυσης. Για περίπου έναν χρόνο σταμάτησαν όλοι να πειράζουν το παιχνίδι, ή τουλάχιστον περιορίστηκε πολύ η παράνομη δράση, έγιναν όλοι πιο προσεκτικοί. Για περίπου έναν χρόνο, αν κρίνει κανείς από το βουητό που ξανασφυρίζει στα στενά του χωριού προτού καλά καλά πιάσει φθινόπωρο.
Στην πραγματικότητα όση βεβαιότητα υπήρχε, κατά τη γενική αίσθηση, ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν στημένα παιχνίδια, άλλη τόση βεβαιότητα δημιουργήθηκε σχετικά με το πόσο στημένη ήταν η ιστορία.

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος