Λιζ Κάμπατζ: Επιβεβαιώθηκε το απίστευτο ρατσιστικό ξέσπασμα σε αθλήτριες της Νιγηρίας το 2021

Λιζ Κάμπατζ: Επιβεβαιώθηκε το απίστευτο ρατσιστικό ξέσπασμα σε αθλήτριες της Νιγηρίας το 2021

bet365

Νέοι μπελάδες σε ένα παλιό επεισόδιο για την Λιζ Κάμπατζ. Δημοσίευμα της Daily Telegraph παρουσιάζει τη σέντερ των Λος Άντζελες Σπαρκς σε ένα άνευ προηγούμενου ρατσιστικό ξέσπασμα απέναντι σε αθλήτριες της Νιγηρίας.

Η Λιζ Κάμπατζ διαθέτει έναν εκρηκτικό χαρακτήρα. Με αυτοκαταστροφικές τάσεις. Το καλοκαίρι του 2021, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Αυστραλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Κάμπατζ είχε κατηγορηθεί για ένα ρατσιστικό ξέσπασμα απέναντι σε αθλήτριες της Νιγηρίας.

Η Daily Telegraph παρουσίασε αποδείξεις και μαρτυρίες για το γεγονός, με την Κάμπατζ να ξεκινάει τον καυγά ρίχνοντας μία αγκωνιά σε μία αντίπαλό της! Και στη συνέχεια να αποκαλεί τις Νιγηριανές «μαϊμούδες» και να τις καλεί να «γυρίσετε στην τριτοκοσμική χώρα σας».

Το φιλικό σταμάτησε μετά το επεισόδιο, ενώ η Κάμπατζ, της οποίας ο μπαμπάς είναι από τη Νιγηρία, απολογήθηκε την επόμενη ημέρα, αλλά όχι σε όλες τις αθλήτριες της αφρικανικής χώρας.

Η 30χρονη αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επικαλούμενη «ψυχολογικά και σωματικά ζητήματα», αλλά ήταν κοινό μυστικό ότι η απόφαση αφορούσε το επεισόδιο.

Πλέον, η Κάμπατζ φοράει τη φανέλα των Λος Άντζελες Σπαρκς στο WNBA και έχει προπονητή τον παλιό παίκτη των Λέικερς, Ντέρεκ Φίσερ.

«Όλοι ξέρουν πως ένα από τα μεγάλα όνειρα μου ήταν να πάρω το χρυσό στους Ολυμπιακούς με την Αυστραλία. Όλοι οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος θέλουν να είναι έτοιμα ψυχικά και σωματικά. Εγώ είμαι μακριά από αυτό. Δεν θέλω να κρύψω πως στο παρελθόν είχα προβλήματα ψυχικής υγείας και τώρα αυτό επιδεινώθηκε με τους Ολυμπιακούς στη... φούσκα.

Χωρίς οικογένεια, φίλους, φιλάθλους. Με τρομοκρατεί αυτό και τον τελευταίο μήνα είχα κρίσεις πανικού. Με βάση την αγωγή μου για την καταπολέμηση του άγχους οι Ολυμπιακοί δεν είναι το μέρος που θέλω να είμαι. Πρέπει να φροντίσω τον εαυτό μου ψυχικά και σωματικά. Μου ραγίζει την καρδιά που δεν θα είμαι στους Ολυμπιακούς, αλλά είναι το καλύτερο για μένα και στην Αυστραλία.

Εύχομαι στην ομάδα καλή τύχη στο Τόκιο και να πάρει το χρυσό μετάλλιο», ήταν τα λόγια της πριν την έναρξη των Αγώνων.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WNBA Τελευταία Νέα