Πρίφτης για κορονοϊό: «Η Ρωσία είναι σε φάση έξαρσης, σε αναμονή για επιστροφή στην Ελλάδα»

Gazzetta team
Πρίφτης για κορονοϊό: «Η Ρωσία είναι σε φάση έξαρσης, σε αναμονή για επιστροφή στην Ελλάδα»

bet365

Ο προπονητής της Ουνίκς Καζάν, Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την κατάσταση στη Ρωσία και στο μπάσκετ και την επιθυμία του να γυρίσει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης στην ΕΡΤ

«Η Ρωσία είναι 3-4 εβδομάδες πίσω από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία. Είμαστε στη φάση της έξαρσης. Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. Το peak δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Ακόμα περιμένουμε τα πράγματα να χειροτερέψουν».

Για το πότε θα επιστρέψουν οι Έλληνες από τη Ρωσία: «Είμαστε σε αναμονή εδώ και ένα μήνα. Όλες οι ελπίδες έχουν να κάνουν για μια πτήση που πρόκειται να γίνει από τη ρώσικη πλευρά. Οι μπασκετικοί είμαστε αρκετοί, περίπου 17-17. Συνολικά είμαστε 150-160 Έλληνες

Για τα μέτρα στη Ρωσία: «Εδώ είναι όπως στην Ελλάδα. Υπάρχουν τα μέτρα περιορισμού. Εγώ είμαι ένα μήνα σπίτι, δεν έχω βγει σχεδόν καθόλου. Από τα τέλη Μάρτη ξεκίνησε αυτό. Θέλουμε να γυρίσουμε στην πατρίδα μας οι Έλληνες, ειδικά όσοι δεν έχουμε τις οικογένειες μας στη Ρωσία.

Για το τι θα γίνει αν συμβεί σε κάποιον κάτι και την επικοινωνία με τους Ρώσους γιατρούς: «Απευχόμαστε να συμβεί κάτι. Η συνεννόηση εδώ είναι πολύ δύσκολη.. Μιλάμε με την πρεσβεία. Πρέπει να συνυπάρξουν πολλά πράγματα για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα και ειδικά για τις διεθνείς διοργανώσεις έχω πολλές αμφιβολίες. Ίσως σε μια εγχώρια διοργάνωση, να μπορεί να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα. Στις διεθνείς διοργανώσεις βάζω μεγάλο ερωτηματικό. Ίσως γίνουν μετά από μήνες

VTB LEAGUE NEWS FEED