Σκορδής: «Κάποιες φορές ο Χάνεϊκατ είχε μία λυπημένη έκφραση»

Σκορδής: «Κάποιες φορές ο Χάνεϊκατ είχε μία λυπημένη έκφραση»

Σκορδής: «Κάποιες φορές ο Χάνεϊκατ είχε μία λυπημένη έκφραση»

bet365

Ο κορυφαίος φυσικοθεραπευτής, Δημήτρης Σκορδής είχε άριστες σχέσεις με τον Τάιλερ Χάνεϊκατ και μίλησε στο gazzetta.gr για τον θάνατο του Αμερικανού.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Δημήτρης Σκορδής έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα αφού οι ικανότητές του είναι περιζήτητες σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Πέραν των Ελλήνων αθλητών σε όλα τα αθλήματα τον επισκέπτονται συχνά ξένοι παίκτες. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στέλνει τους παίκτες του για αποθεραπεία σε αυτόν, η ΤΣΣΚΑ το ίδιο, η Χίμκι το ίδιο και κάπως έτσι γνώρισε τον Τάιλερ Χάνεϊκατ.

«Είχε έρθει 2-3 φορές στην Ελλάδα για να κάνει θεραπείες, αλλά με είχε κερδίσει με τον χαρακτήρα του κι έτσι κρατήσαμε και τηλεφωνική επαφή. Έμαθα τα νέα χθες το πρωί και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Πραγματικά σοκαρίστηκα. Ποτέ δε θα μάθουμε τι συνέβη πραγματικά» ανέφερε αρχικά στο gazzetta.gr ο Δημήτρης Σκορδής για να συνεχίσει, «πραγματικά αυτές τις 15-20 μέρες δεν μου είχε δείξει κάποιο τέτοιο δείγμα. Ήταν καταπληκτικό παιδί, ευγενικό. Θυμάμαι μου έλεγε συνέχεια ευχαριστώ. Συνεργάσιμος στο πρόγραμμα που κάναμε. Θυμάμαι μάλιστα την τελευταία φορά αστειεύτηκα και του ευχήθηκα να τον έβλεπα σε μία ελληνική ομάδα, αλλά γελώντας μου είχε πει πως κάτι τέτοιο ήταν δύσκολο».

Ο Έλληνας φυσικοθεραπευτής βυθίστηκε για λίγο στις σκέψεις του στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής... «ξέρεις κάτι. Κάποιες φορές είχε μία έκφραση λυπημένη, έβλεπα ένα λυπημένο παιδί αλλά είχε να κάνει περισσότερο με τον τραυματισμό του. Κανείς αθλητής δεν έρχεται σε μένα χαρούμενος αφού αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Ήταν πολύ καλό παιδί. Θυμάμαι πως μιλάγαμε συχνά στο τηλέφωνο. Τελευταία φορά ήταν στο τέλος του Μαΐου που συζητήσαμε για το αν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα τότε που θα έμπαινε στην κρίσιμη καμπή της λίγκας τους».

Ολοκληρώνοντας ο Δημήτρης Σκορδής απάντησε σε ερώτηση για την παρουσία ψυχολόγου στις ομάδες αυτού του επιπέδου, «Απαραίτητος και βάλε το με κεφαλαία γράμματα. Η ψυχική κάλυψη των παικτών στο υψηλό επίπεδο είναι αναγκαία. Έρχονται παιδιά 23 ετών μόνα τους από την άλλη άκρη της Γης με μοναδικό σκοπό να πετύχουν. Και οι δικοί μας οι Έλληνες δεν πάνε πίσω. Η πίεση είναι αφόρητη. Δεν υπάρχει η ήττα. Ο κόσμος τους κρίνει καθημερινά και ζουν με την ανάγκη να πετύχουν. Θεωρώ αναγκαία την ψυχική κάλυψη στο υψηλό επίπεδο».

 

VTB LEAGUE Τελευταία Νέα