Κοροναϊός: Τι ισχύει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ (pics)

Κοροναϊός: Τι ισχύει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ (pics)

bet365

To gazzeta.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο μπάσκετ και κατά πόσο έχουν επηρεαστεί από τον κοροναϊό.

Αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι στην Κίνα όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού τα κρούσματα έχουν αρχίσει να περιορίζονται, εντούτοις δεν συμβαίνει το ίδιο σε Ευρώπη και Αμερική όπου καθημερινά τα θύματα του φονικού ιού αυξάνονται καθημερινά.

Σήμερα (10/3) έγινε γνωστό ότι η Ιταλία μέτρησε 168 νεκρούς, φτάνοντας συνολικά στα 631 θύματα από τον κοροναϊό. Οι τελευταίες εξελίξεις δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο το ευρωπαϊκό μπάσκετ όπου με εξαίρεση την Τουρκία και τη VTB League (σ.σ. συμμετέχουν χώρες από τις Λευκορωσία, Ρωσία, Εσθονία, Καζακστάν, Λετονία και Πολωνία), οι μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες έχουν πάρει έκτακτα μέτρα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι ισχύει στα εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης...

ΕΛΛΑΔΑ

Κεκλεισμένων των θυρών για δυο εβδομάδες

To μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (8/3) ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού στην Ελλάδα, που επηρεάζουν και τον αθλητισμό στη χώρα μας.

Έτσι, λοιπόν αποφασίστηκε η διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες. Το... παράδοξο της υπόθεσης είχε να κάνει με τον αγώνα του Προμηθέα με το Ρέθυμνο, καθώς οι Κρητικοί ήταν καθ' οδόν για το αεροδρόμιο των Χανίων ώστε να μεταβούν στην Πάτρα και ενημερώθηκαν ότι το ματς αναβλήθηκε επ' αόριστον, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στη βάση τους λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο!

ΙΣΠΑΝΙΑ

Χωρίς κόσμο το Clásico, δυο εβδομάδες χωρίς θεατές

Ο Υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Σαλβαδόρ Ίγια ανακοίνωσε σήμερα (10/3) τη λήψη έκτακτων μέτρων για τις επόμενες δυο εβδομάδες έπειτα από την έξαρση του κοροναϊού στην ιβηρική χώρα.

«Σε συμφωνία με τις αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας, όλα τα αθλητικά events, επαγγελματικά και μη που αφορούν μεγάλο αριθμό οπαδών θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, συμπεριλαμβανόμενων των διοργανώσεων της ACB και της LEB Oro (σ.σ. αντίστοιχη Α2 στην Ισπανία).

Από την πλευρά της, η διοργανώτρια αρχή της Liga Endesa ενημέρωσε ότι επισήμως ότι οι αγώνες της 24ης και της 25ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο, κάτι που σημαίνει ότι το προγραμματισμένο για την Κυριακή 22 Μαρτίου Clásico ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα στο WiZink Center θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ

Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών μόνο στη Σλοβενία

Η ABA Liga, η διοργάνωση που αφορά τις έξι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και εξασφαλίζει στον νικητή τη συμμετοχή στην EuroLeague, ανακοίνωσε σήμερα (10/3) ότι ο αγώνας της Πριμόρσκα (Σλοβενία) με την Ιγκοκέα (Βοσνία Ερζεγοβίνη) για την 22η αγωνιστική στις 13/3 θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο.

Πρόκειται για τον δεύτερο αγώνα της Αδριατικής Λίγκα που διεξάγεται χωρίς φιλάθλους έπειτα από αυτόν της Τσεντεβίτα Ολίμπια με την Μπουντούτσοστ, επίσης στη Σλοβενία! Παρεμπιπτόντως, τα playoffs της Αδριατικής Λίγκας αρχίζουν στις 27 Φεβρουαρίου μεταξύ των ομάδων που τερματίζουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις της κατάταξης με την ολοκλήρωση της regular season.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Σλοβενίας και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας έχουν απαγορεύσει όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις άνω των 100 ατόμων.

ΙΤΑΛΙΑ

Αναστολή όλων των δραστηριοτήτων σε όλα τα σπορ

Ολόκληρη η Ιταλία κατέστη «προστατευόμενη περιοχή», τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν στη Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια εφαρμόζονται πλέον σε όλη την χώρα κι αν δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες ανάγκες, απαγορεύονται οι μετακινήσεις στους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι του αθλητισμού, η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε την αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα ως τις 3 Απριλίου. Κατ' επέκταση μπασκετική Serie A κατέβασε ρολά πριν από το τζάμπολ της 26ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένο για τις 15 Μαρτίου.

Εξάλλου, δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι έξι Αμερικανοί παίκτες θέλουν να φύγουν από την Ιταλία λόγω της έξαρσης του κοροναϊού!

ΙΣΡΑΗΛ

Όριο οι 2.000 θεατές ανά αγώνα στη Winner League

Στο Ισραήλ σήμανε... συναγερμός όταν έγινε γνωστό πως ένας οπαδός που έδωσε το παρών στο ντέρμπι της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Χάποελ Τελ Αβίβ βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Η ισραηλίτικη λίγκα περιόρισε αρχικώς τον αριθμό των φιλάθλων στο πρωτάθλημα σε 5.000 ανά αγώνα ενώ το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συγκεκριμένος αριθμός περιορίζεται πλέον στους 2.000!

ΓΑΛΛΙΑ

Μέχρι 4.700 εισιτήρια, άλλαξε το πρωτόκολλο του pregame

Στη Γαλλία σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η οργανωτική επιτροπή της γαλλικής λίγκας συνεδρίασε εκτάκτως στις 4 Μαρτίου κι ανακοίνωσε αρχικώς ότι το ανώτατο όριο θεατών σε έναν αγώνα είναι 4.700.

Παράλληλα άλλαξε το πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά το pregame, περιορίζοντας τις χειραψίες μεταξύ των παικτών, των προπονητών και των παραγόντων. Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι παίκτες δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο μετά από το τέλος των αγώνων για αυτόγραφα και φωτογραφίες.

Εξάλλου, ο σημερινός αγώνας με τη Μονακό στο Astroballe για την 24η αγωνιστική πραγματοποιήθηκε χωρίς κόσμο ενώ το ίδιο θα συμβεί και στην προσεχή αναμέτρηση με τη Ζενίτ (13/3) για την EuroLeague.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Έκτακτη σύσκεψη στις 12 Μαρτίου

Η διοργανώτρια αρχή της Bundesliga θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη την προσεχή Πέμπτη, 12 Μαρτίου παρουσία των εκπροσώπων όλων των ομάδων. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο μέτρο σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των αγώνων ωστόσο οι εξελίξεις με την έξαρση του κοροναϊού υποχρεώνουν τη μπασκετική λίγκα στη Γερμανία να κινητοποιηθεί, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε φήμες ή σε δημόσιο διάλογο μέχρι τη συνάντηση των ομάδων».

 

Τελευταία Νέα