Φώτο-ντοκουμέντο: Όταν ο Λάνθιμος έπαιζε μπάσκετ με το Παγκράτι! (pic)

Gazzetta team
Φώτο-ντοκουμέντο: Όταν ο Λάνθιμος έπαιζε μπάσκετ με το Παγκράτι! (pic)

bet365

Σήμερα είναι ένας από τους πιο περιζήτητους σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ! Πριν μερικά χρόνια, ήταν ένας... απλός παίκτης του Παγκρατίου!

Ο λόγος για τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος θα διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο για τις κατηγορίες της σκηνοθεσίας και του μοντάζ, αντίστοιχα, για την ταινία «The Favourite» στα φετινά Όσκαρ, μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Γιώργο Μαυροψαρίδη.

Αυτό που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος είναι ότι ο Γιώργος Λάνθιμος, πριν «μαγευτεί» από τον χώρο του κινηματογράφου και του θεάματος, είχε κάνει κάποια βήματα στο μπάσκετ.

Γιος του μπασκετμπολίστα, Αντώνη Λάνθιμου (ο οποίος φόρεσε την φανέλα του Παγκρατίου και της Εθνικής τη δεκαετία του '60 και του '70, διέπρεψε με αυτές κι είχε... καημό να δει το γιο του στα παρκέ) ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στην αρχή, παίζοντας επίσης στο Παγκράτι.

Φόρεσε την φανέλα της ομάδας μόνο τρεις φορές (τις μέρες της απεργίας των επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών, Οκτ. - Νοέμ. 1991), αγωνίστηκε δίπλα σε παίκτες, όπως οι Καλαμπάκος, Καρατζάς, Μπακατσιάς, Νικολόπουλος, Τζαλαλής, Χάρισον και Ρέλφορντ και είχε απολογισμό 7 πόντους και 9 ριμπάουντ, σε 79 λεπτά συμμετοχής.

Φωτογραφία του από εκείνα τα χρόνια έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο κι έγινε αμέσως viral!

 

Τελευταία Νέα