Μανωλόπουλος: «Τα έχετε... τόσα, κάποια από αυτά τα παιδιά θα είναι στο Παγκόσμιο»

Μανωλόπουλος: «Τα έχετε... τόσα, κάποια από αυτά τα παιδιά θα είναι στο Παγκόσμιο»

Newsroom
Μανωλόπουλος: «Τα έχετε... τόσα, κάποια από αυτά τα παιδιά θα είναι στο Παγκόσμιο»

bet365

Με τον δικό του τρόπο εξέφρασε την ικανοποίησή του από το αποτέλεσμα κόντρα στη Σερβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, πιστεύοντας πως κάποιοι από αυτούς τους παίκτες θα βρίσκονται στη διοργάνωση το καλοκαίρι.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν έκρυψε τον... θαυμασμό του προς τους παίκτες της Εθνικής, μετά τη νίκη επί της Σερβίας. Με τη χαρακτηριστική χειρονομία είπε στους διεθνείς πως «τα έχετε... τόσα» αμέσως μετά την αναμέτρηση, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο σάιτ της ΕΟΚ.

Οι δηλώσεις του Μανωλόπουλου

«Εγώ να ξέρεις και το είχα πει και στους συνεργάτες μου, βλέποντας το πώς προπονήθηκαν αυτά τα παιδιά τις τέσσερις μέρες που ήμασταν μαζί, πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, όχι απλά να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Τους είχα πει κάτι την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε. Ότι εδώ δεν ήρθαν για να παίξουν δύο ματς προκριματικών και να... φύγουν, ήρθαν για να διεκδικήσουν την παραμονή τους, εννοώντας ότι θεωρώ βέβαιο ότι κάποιοι από αυτούς θα αρπάξουν την ευκαιρία να είναι παρόντες και στο Παγκόσμιο κύπελλο.

Δεν έχει γίνει χάρη σε κάποιον από αυτούς τους παίκτες, άλλο που ίσως έπρεπε να περιμένουν γιατί υπήρχαν άλλοι που προηγούνταν στις θέσεις τους. Είναι παίκτες με μεγάλη προοπτική, που βαδίζουν τον δρόμο τους και μπορούν να σταθούν στο επίπεδο που απαιτεί η Εθνική ομάδα. Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να κοιτάζουμε προσεκτικά τη νέα γενιά παικτών, αλλά όχι να τους χαρίζεται, να δείχνουν αυτοί ότι αρπάζουν τις ευκαιρίες.

Ήταν πραγματικά όμορφο όλο αυτό που έγινε, η βραδιά ολόκληρη. Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, το «ευχαριστώ» μου δεν είναι τυπικό, όπως και όλης της ομάδας, ήταν μεγάλη η συμβολή τους».

Για το παιχνίδι με τη Λετονία: «Τα ίδια με την Παρασκευή, δε χωράει κάτι άλλο στη συζήτηση. Τα είπαμε από την πρώτη μέρα και εμείς και τα παιδιά, δε νοείται να παίζεις για την Εθνική και να μη σκέφτεσαι να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και να παλέψεις για τη νίκη. Αξίζει εξάλλου ένα καλό φινάλε σε όλη αυτή την προσπάθεια μηνών, μέσα από πολλά εμπόδια που έχει η διαδικασία για όλες τις ομάδες, που έφερε την Εθνική Ελλάδας σε μια ακόμα μεγάλη μπασκετική διοργάνωση, για να μπορέσει να διεκδικήσει πράγματα».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα