Μωραΐτης στο Gazzetta: «Μια βραδιά που θα κουβαλώ για πάντα»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Μωραΐτης στο Gazzetta: «Μια βραδιά που θα κουβαλώ για πάντα»

bet365

Ο Δημήτρης Μωραΐτης μίλησε στο Gazzetta για τον θρίαμβο της Ελλάδας επί της Σερβίας και το κίνητρο του να παίζει κανείς για την Εθνική.

Η Σερβία είχε μεν το βαθμολογικό κίνητρο το βράδυ της Παρασκευής 25/2 στα Άνω Λιόσια ωστόσο η Ελλάδα πανηγύρισε τη νίκη στον τελευταίο εντός έδρας επίσημο αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Οι σχεδόν 7.000 φίλοι της Εθνικής ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο παρέσυραν τους παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου που ολοκλήρωσαν την ανατροπή και πλέον ταξιδεύουν στη Ρίγα για την αναμέτρηση με τη Λετονία (27/2), κλείνοντας τις υποχρεώσεις τους στα «παράθυρα» πριν από το μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων.

«Όταν έχεις απέναντί σου μια ομάδα όπως η Σερβία, είναι λογικό να έχεις κίνητρο. Είμαστε όλοι νέα παιδιά, διψασμένα να δείξουμε πράγματα και προφανώς θέλαμε να κερδίσουμε μολονότι έχουμε περάσει στο Παγκόσμιο. Ειδικά στο β’ ημίχρονο κάναμε μια πολύ καλή βραδιά, σκοράραμε 47 πόντους που είναι πάρα πολλοί απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο.

Είχαμε λίγο άγχος στην αρχή, μετά… λυθήκαμε και όλα πήγαν καλά» εξήγησε μετά το τέλος του αγώνα στο Gazzetta ο Δημήτρης Μωραΐτης, εκ των πρωταγωνιστών της Εθνικής με 23 πόντους, πέντε ασίστ, τέσσερα ριμπάουντ, δυο κλεψίματα και ένα απίθανο τρίποντο από τη μια μπασκέτα στην άλλη.

Στην παράταση ο Ρογκαβόπουλος έκανε πράγματα και θαύματα ενώ ο Μωραΐτης ήταν εκείνος που έβαλλε τις βολές για το 95-92 στα 6.7’’ για την Ελλάδα που πανηγύρισε μια τεράστια νίκη. «Η αλήθεια είναι ότι νιώθω καλά. Δουλεύω καλά. Οι προπονητές μου στο Περιστέρι και την Εθνική με βοηθάνε πολύ. Σήμερα (σ.σ. χθες) δείξαμε ότι το θέλαμε από την άμυνα που παίξαμε. Σε κάθε περίπτωση, το να παίζεις για την Εθνική είναι ό,τι πιο τιμητικό για έναν αθλητή. Εγώ ειδικά που έχω παίξει σε όλες τις Εθνικές από τα 15 μου, στην Παίδων, την Εφήβων και τη Νέων είναι κάτι ιδιαίτερο και μεγάλη τιμή».

Πώς θα θυμάται ο ίδιος την εμφάνιση απέναντι στη Σερβία και τη νίκη στα Λιόσια; «Ήταν η καλύτερη μου βραδιά στην Εθνική Ανδρών. Θα έχω να το λέω. Μια βραδιά που θα κουβαλώ για πάντα. Ελπίζω να έλθουν και καλύτερες. Πάμε με την ίδια ένταση και την ίδια μαχητικότητα».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα