Μανωλόπουλος: «Κακή η ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση τώρα»

Μανωλόπουλος: «Κακή η ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση τώρα»

Newsroom
Μανωλόπουλος: «Κακή η ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση τώρα»

bet365

Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Λευκορωσία (28/11, 17:00) και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερη σε αυτό το παιχνίδι.

Αυτή τη φορά ο ομοσπονδιακός προπονητής θα βρεθεί κανονικά στον πάγκο της ομάδας, καθώς ένα πρόβλημα υγείας δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει στο Νιουκάστλ για το παιχνίδι με την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα αλλά όπως είπε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, περιμένει καλύτερη εικόνα από την «γαλανόλευκη» στην δεύτερη αναμέτρηση για τα «παράθυρα» των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

«Είναι πολύ σημαντικό που η Εθνική ομάδα παίζει στη Θεσσαλονίκη και θα έχουμε μια πολύ σημαντική βοήθεια. Με τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε η συμπαράσταση του κόσμου είναι σημαντική και ελπίζουμε να απολαύσουν ένα όμορφο παιχνίδι και να χαρούν μια νίκη. Η ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία ήταν κακή, αλλά δεν είναι μια εύκολη κατάσταση. Είμαστε μια καινούρια ομάδα, με ένα νέο τεχνικό τιμ» σχολίασε ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε:

«Είχαμε και την ατυχία να μην μπορώ να είμαι εκεί και να συμμετέχω στην προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα έκανε ουσιαστικά δύο μέρες προετοιμασία, με πολλά νέα πράγματα, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε πολύ καιρό μαζί. Θεωρώ πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή και την Κυριακή θα παίξουμε καλύτερα. Κάθε μέρα πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι, να αφομοιώνουμε πράγματα καινούρια και να λειτουργούν καλύτερα οι αυτοματισμοί. Αυτό γίνεται με μέρες προπόνησης. Η Λευκορωσία είναι μια ομάδα καλή και δουλεμένη. Έχουν τον ίδιο προπονητή για καιρό, οι περισσότεροι παίκτες προέρχονται από την Τσμόκι Μινσκ και γνωρίζονται καλά. Έχει μεγάλη σημασία το κομμάτι της έντασης και της ενέργειας. Αυτό είναι το πρώτο που ζητάμε, γιατί στο κομμάτι των αυτοματισμών δεν θα είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα