Η ομιλία του Σπανούλη στους παίκτες: «Δε θέλω να δω μούτρα στην Εθνική γιατί μόνο τότε θα έχουμε πρόβλημα» (vid)

Η ομιλία του Σπανούλη στους παίκτες: «Δε θέλω να δω μούτρα στην Εθνική γιατί μόνο τότε θα έχουμε πρόβλημα» (vid)

Βασίλης Σπανούλης

bet365

Τις πρώτες του κουβέντες στους διεθνείς είπε ο Βασίλης Σπανούλης, που τόνισε τι θέλει από εκείνους σε αυτήν τη νέα σελίδα της Εθνικής, αρχής γενομένης από τα προκριματικά του EuroBasket 2025.

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως θέλει να περάσει τη φιλοσοφία του στην Εθνική. Και στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας στο ΣΕΦ ενόψει των προκριματικών του EuroBasket 2025.

Η Ελλάδα έχει να δώσει δύο παιχνίδια, με την Τσεχία στο ΣΕΦ την Παρασκευή (23/2) και με την Ολλανδία την ερχόμενη Δευτέρα (26/2) και έκανε σήμερα την πρώτη της προπόνηση. Παρουσία μάλιστα και του Κώστα Σλούκα, ο οποίος παρόλο που δε βρίσκεται στις κλήσεις έδωσε το παρών στο πλαίσιο της ενότητας και του καλού κλίματος της ομάδας.

Ο Σπανούλης μάζεψε τους παίκτες του στο κέντρο του γηπέδου και τους εξήγησε τι ακριβώς θέλει από εκείνους ως συμπεριφορά, αφού πρώτα τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους παρά την κούραση από την εβδομάδα του Κυπέλλου.

Όσα είπε ο Σπανούλης στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής

«Για εμένα το πιο σημαντικό στην Εθνική ομάδα είναι οι σχέσεις που θα έχετε μεταξύ σας, είναι ο σεβασμός που θα έχετε μεταξύ σας, είναι η αγάπη για να φοράτε αυτή τη φανέλα. Η Εθνική Ομάδα είναι πάνω από συλλόγους, είναι πάνω από μία επιτυχία ή μία αποτυχία με την ομάδα σας. Όταν ερχόμαστε στην Εθνική ομάδα είναι τεράστια τιμή, τεράστια αναγνώριση κι ένα πολύ μεγάλο, αλλά καλό, βάρος στις πλάτες μας. Πρέπει να κάνετε τα νέα παιδιά μνα ασχοληθούν με το μπάσκετ όπως έκανε η δική μας η γενιά κι εσείς παίζετε τώρα μπάσκετ, όπως έκαναν οι προηγούμενες γενιές για εμάς, που μεγαλώσαμε με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φασουλα και τον Χριστοδούλου. Έτσι κι εσείς πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να κάνετε τα επόμενα παιδιά να παίξουν μπάσκετ. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο βάρος, αλλά και μία μεγάλη παρακαταθήκη που πρέπει να αφήσουμε όλοι στο μπάσκετ.

Η επιτυχία με την Εθνική ομάδα δεν έχει καμία σχέση με μία επιτυχία που θα έχουμε με τον σύλλογο. Για εμένα τουλάχιστον. Και το έχω ζήσει. Δυστυχώς αυτή η ομάδα, δεν έχει καταφέρει, δεν έχουμε καταφέρει, να φέρουμε μία επιτυχία όπως σας αξίζει. Διότι αυτή η ομάδα έχει πάρα πολύ καλό υλικό και σας αξίζει, και μας αξίζει σε όλους να έχουμε μία μεγάλη επιτυχία. Αλλά αυτό θα έρθει μόνο αν γίνουν τα προηγούμενα που σας είπα. Να είμαστε οικογένεια, να σκεφτόμαστε μόνο την ομάδα. Είμαστε όλοι κάτω από την ομάδα, κι εγώ, για την εθνική ομάδα της χώρας μας. Όλοι ανυπομονούν να σας δουν, όλοι ανατριχιάζουν τον εθνικό ύμνο. Αν δεν το νιώσεις αυτό, αν δεν ανατριχιάζεις όταν ακούς τον εθνικό ύμνο, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει εθνική ομάδα» ήταν τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη, που συνέχισε την ομιλία του.

«Το χειρότερα που μπορώ να δω εδώ έναν μούτρα, “πόσο παίζω”, “γιατί δεν έπαιξα”, “γιατί σούταρε ο ένας και γιατί σούταρε ο άλλος”. Έχουν περάσεις πάρα πολύ μεγάλοι παίκτες που θυσίασαν τον εαυτό τους μόνο και μόνο για την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας. Έχουν περάσει παίκτες που έχουν αλλάξει θέση μόνο και μόνο για να παίζουν στην Εθνική ομάδα. Έχουν περάσει παίκτες που σε ένα τουρνουά δεν έπαιξαν καθόλου, ενώ στις ομάδες τους ήταν ηγέτες… Για την εθνική ομάδα. Αν δεν το καταλάβετε αυτό, είναι το μοναδικό θέμα που μπορώ να έχω εγώ. Όλα τα άλλα, μέσα από τη δουλειά και μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις και τον σεβασμό, θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο Σπανούλης. Ενώ και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στην ομάδα στο κέντρο του γηπέδου.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROBASKET Τελευταία Νέα