MundoBasket 2023, Πορζίνγκις στο Gazzetta: «Δε συγκρίνεται τίποτα με το να παίζεις για την Εθνική»

Δημήτρης Οικονόμου
Κρίσταπς Πορζίνγκις
Το Gazzetta βρέθηκε στην προπόνηση των Λετονών μετά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία στους προημιτελικούς του MundoBasket 2023 και συνομίλησε με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, τον μεγάλο απόντα της διοργάνωσης. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Η Λετονία αποτέλεσε μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του MundoBasket και παράλληλα ένα μεγάλο what if, αφού ο Κρίσταπς Πορζίνγκις δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί στο παρκέ. Ένας τραυματισμός του μετά την έναρξη της προετοιμασίας δεν του επέτρεψε να φορέσει τα... αθλητικά του και να εκπροσωπήσει τη χώρα του, όπως τόσο πολύ ήθελε ο ίδιος.

Κάτι που εξέφρασε και σε ερώτηση του Gazzetta, το οποίο βρέθηκε στην προπόνηση της Λετονίας. Βέβαια οι παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν χθες στον προημιτελικό δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα και στο παρκέ βγήκαν ο Πορζίνγκις και ο Νταϊρίς Μπέρτανς, ο δεύτερος άτυχος αυτής της ομάδας.

«Όταν έχουμε οποιοδήποτε τουρνουά, οποιοδήποτε παιχνίδι, πάντα θα θέλω να παίζω. Είναι θέμα προγράμματος και το να είμαστε όλοι διαθέσιμοι. Δεν υπάρχει τίποτα να συγκρίνεται με το να παίζεις για την Εθνική» είπε ξεκάθαρα ο Λετονός σταρ των Σέλτικς, που δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για να ακολουθήσει την ομάδα της χώρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε περίπτωση πρόκρισης, ενώ χαρακτήρισε τον Ντάβις Μπέρτανς την πιο κατάλληλη επιλογή για να πάρει το σουτ, που εν τέλει βρήκε σίδερο και έδωσε την πρόκριση στη Γερμανία.

Για το μέλλον του στην Εθνική: «Ελπίζω ναι, πρέπει να προκριθούμε πρώτα. Είναι μεγάλο όνειρο για εμάς. Κοιτάμε το προ-ολυμπιακό και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να δει το τουρνουά από τον πάγκο: «Προφανώς πολύ δύσκολο για τα συναισθήματά μου από τον πάγκο. Ήθελα να είμαι με την ομάδα. Για μένα είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα και το να μην μπορώ να είμαι στο παρκέ ήταν επίπονη εμπειρία. Αυτός είναι ο αθλητισμός και αυτή η ομάδα έκανε τρομερή δουλειά και έχουμε λαμπρό μέλλον».

Για το αν άλλαζε το σουτ του Μπέρτανς: «Ποιος ξέρει, οποιοσδήποτε μπορούσε να το πάρει αυτό το σουτ. Ο Ντάβις ήταν η καλύτερη επιλογή, είναι εξαιρετικός σουτέρ και ίσως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στο να βάζει... τρελά σουτ. Τον εμπιστευόμαστε 100% και φυσικά πονάει. Δε θα το άλλαζα αυτό το σουτ, αν το είχε κάνει θα ήταν κάτι βγαλμένο από ταινία».

Σκέφτεται τους Σέλτικς ο Πορζίνγκις

Βέβαια το κεφάλαιο της Λετονίας θα κλείσει με το φινάλε του MundoBasket και έτσι ο Κρίσταπς Πορζίνγκις θα αφοσιωθεί στη νέα του ομάδα. Στο πλαίσιο της ανταλλαγής μεταξύ τριών ομάδων, ο Λετονός σταρ μετακόμισε στους Μπόστον Σέλτικς, με τον Μάρκους Σμαρτ να καταλήγει στους Γκρίζλις.

Ο ίδιος σκέφτεται πλέον τη σεζόν στο NBA, με τα training camps να ξεκινούν στις αρχές του Οκτωβρίου. «Κάθε μέρα κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ με την ομάδα και μετά το τουρνουά ετοιμάζομαι να πάω στη Βοστώνη και να αρχίσω ένα καινούργιο κεφάλαιο με τους Σέλτικς».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!