Mundobasket 2023: Η Ελλάδα έστειλε την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Mundobasket 2023: Η Ελλάδα έστειλε την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

.
Η νίκη της Ελλάδας επί της Νέας Ζηλανδίας άφησε εκτός της φάσης των «16» τους Tall Blacks και παράλληλα, έστειλε την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.

Η Ελλάδα τσέκαρε το εισιτήριό της για τις 16 καλύτερες ομάδες του Mundobasket 2023, επικρατώντας της Νέας Ζηλανδίας στην τελευταία αγωνιστική της α' φάσης.

Έτσι η ελληνική ομάδα θα πλαισιώσει την Team USA, τη Λιθουανία και το Μαυροβούνιο στον νέο όμιλο που σχηματιστήκε στη φάση των «16», διεκδικώντας απέναντι στις δυο τελευταίες την πρόκριση στα προημιτελικά.

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Ζηλανδία, θα δώσει αγώνες κατάταξης με την Αίγυπτο και το Μεξικό για τις θέσεις 17-32. Με την ήττα της Νέας Ζηλανδίας από την Ελλάδα, η Αυστραλία εξασφάλισε αυτόματα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το διάστημα 27 Ιουλίου - 11 Αυγούστου 2024 στο Παρίσι.

Και αυτό γιατί η Αυστραλία προκρίθηκε στη φάση των «16» (σ.σ. θα παίξει με τις Γεωργία, Σλοβενία), τερματίζοντας ψηλότερα στο Μουντομπάσκετ από τη ζώνη της FIBA Oceania σε σχέση με τη Νέα Ζηλανδία. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται ήδη η Γαλλία που απέτυχε παταγωδώς στο Mundobasket 2023 όμως έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή ως διοργανώτρια των Αγώνων.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!