Mundobasket 2023, Ανγκόλα - Ιταλία 67-81: Ζορίστηκε, αλλά πάτησε... γκάζι στο τέλος (vid)

Η Ιταλία τα χρειάστηκε κόντρα στην Ανγκόλα, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβηκε και κατάφερε να επικρατήσει με 81-67 στην πρεμιέρα του Mundobasket.

Mε το... δεξί μπήκε η Ιταλία στο Mundobasket, παρόλο που η Ανγκόλα πάλεψε το ματς. Η ομάδα του Ποτσέκο ζορίστηκε για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο στο τελευταίο φάνηκε η διαφορά ποιότητας και η εμπειρία που έχει από μεγάλες διοργανώσεις. Οι Ιταλοί επικράτησαν με 81-67, βρίσκοντας λύσεις σε άμυνα και επίθεση στην τελευταία περίοδο, έχοντας τρεις παίκτες να ξεχωρίζουν.

Στον όμιλο παρέα με Ιταλία και Ανγκόλα, βρίσκονται η Δομινικανή Δημοκρατία με τις Φιλιππίνες που έχουν ηγέτη NBAer (Τάουνς και Κλάρκσον αντίστοιχα).

Φοντέκιο-Τονούτ-Ρίτσι απομάκρυναν τα... σύννεφα

Η αλήθεια είναι πως οι Ιταλοί δεν περίμεναν μια τόσο δύσκολη πρεμιέρα, όμως σε τέτοιες διοργανώσεις δεν επιτρέπεται να μπεις νωθρός στο γήπεδο και να υποτιμήσεις στον αντίπαλο σου. Το σύνολο του Ποτσέκο σοβαρεύτηκε στην τελευταία περίοδο, με τον Φοντέκιο να είναι πρώτος σκόρερ στο ματς με 19 πόντους. Εξαιρετικός ήταν ο Τονούτ που σταμάτησε στους 18 πόντους. Κομβικός για τους νικητές και ο Ρίτσι που επέτρεψε στην Ιταλία να πάρει μια διαφορά την οποία διαχειρίστηκε στην τελευταία περίοδο. Ο Ρίτσι είχε 12 πόντους.

Στον αντίποδα 19 είχε ο Ντουντάο και 13 ο Φερνάντο με 5 ριμπάουντ. Ο Ντε Σόουζα του Άρη μέτρησε 4 πόντους με 5 ριμπάουντ. Πάντως η Ανγκόλα ήταν εξαιρετική για τρία δεκάλεπτα και κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους.

Το ματς

H Aνγκόλα δημιούργησε προβλήματα στους Ιταλούς στο ξεκίνημα, με τον Ντουντάο να κάνει το 13-6 στο 3'. Η ομάδα του Ποτσέκο αντέδρασε γρήγορα και χάρη στο τρίποντο του Σεβερίνι έκλεισε την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 17-23. Οι Ανγκολέζοι ήταν μαχητικοί και με τον Ντε Σόουζα περασαν μπροστά με 36-35 προς το τέλος της δεύτερης περιόδου. Ο Τονούτ σκόραρε για το 40-43 στο 20'.

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να ξεφύγουν, όμως οι Αφρικανοί έδειχναν να είναι σκληρό καρύδι και με τον Πάουλο ισοφάρισαν σε 54-54 στο 27'. Ο Ρίτσι με τέσσερις σερί πόντους διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου (57-61). Ο Ρίτσι με τρίποντο έδωσε αέρα 8 πόντων στην Ιταλία για το 64-72. Ο Φοντέκιο που ήταν και πρώτος σκόρερ της Ιταλίας έκανε το 67-77 στο 38' και κλείδωσε το ροζ φύλλο αγώνα για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 40-43, 57-61, 67-81

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

τυτυ

υυ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.