Για το Τσεχία - Ελλάδα

Book-nomikarios Book-nomikarios
Για το Τσεχία - Ελλάδα
Η εθνική μας παίζει την παραμονή της στην Κίνα στο ματς με τους Τσέχους, ο Book-nomikarios αναλύει το παιχνίδι και παραθέτει και τη στοιχηματική πρότασή του.
H Tσεχία παίζει όμορφο μπάσκετ με μέτριους παίχτες επιπέδου eurocup και champions league με λαμπρή εξαίρεση τον παιχταρά Σατοράνσκι. Και ο σέντερ Μπάλβιν πέρσι ήταν ευρωλιγκάτος στην Γκραν Κανάρια, αλλά δεν περίμενε να κάνει τόσο εντυπωσιακό τουρνουά και βιάστηκε να υπογράψει στη Μπιλμπάο.
Οι περισσότεροι είτε είναι ήδη, είτε υπήρξαν κάποτε συμπαίχτες στη Νίμπουργκ, εκεί που είχε κοουτσάρει και ο Ισραηλινός προπονητής Γκίνζμπουργκ (4 έτη βοηθός, 6 ως πρώτος προπονητής και εδώ και 4 έτη προπονητής της εθνικής Τσεχίας). Χωρίς υπερβολή, αν ήταν διαθέσιμος ο σέντερ Βέσελι της Φενερμπαχτσέ και με δεδομένη την ως τώρα εικόνα των ομάδων, δεν θα συζητούσαμε για νίκη με +12. Το θέμα είναι ότι θα στερηθεί η Τσεχία και τον φόργουορντ Σίλμπ (έχει παντρευτεί Τσέχα που την γνώρισε όταν επίσης έπαιζε κάποτε στη Νίμπουργκ) με 9.8 π. και 3.5 ασίστ στη διοργάνωση. Θεωρητικώς έχει 9άδα, διότι οι Sirina, Vyoral και Palyza δύσκολα θα παίξουν, μείον και τον Σίλμπ, πάει 8άδα στο δικό μας.
Σε θέμα ατομική αξίας παιχτών δεν τίθεται ζήτημα. Τόσο απλά. Ο Άουντα πέρσι βγήκε 15ος στην Ιταλία με την Πιστόια και έσπευσε να κλείσει συμβόλαιο στη γαλλική Μπουλαζάκ ! Και αυτός και ο Μπάλβιν (και οι μάνατζερ τους) κλαίγονται που δεν περίμεναν το παγκόσμιο κύπελλο, διότι θα είχαν χαλαρά x 1.5 στο συμβόλαιό τους και σε ανώτερες ομάδες. O αριστερόχειρας Mπόχατσικ που έχει 15.5 στη διοργάνωση, είχε 2.6 στο ευρωμπάσκετ και φέτος για πρώτη φορά είχε διψήφιο μέσο όρο πόντων στη... Νίμπουργκ. Ο δε Χρουμπάν έχει γίνει... Ναβάρο ! Στην αντίπερα όχθη, ο Παπανικολάου που έχει παίξει και στο ΝΒΑ έχει 3/17 σουτ στη διοργάνωση ! Αν υπάρχει Θεός δηλαδή. Κι εγώ έχω ανα αγώνα 4/15 τρίποντα στο πρωτάθλημα των ΜΜΕ και με κράζουν (με την αξιοσημείωτη διαφορά ότι εγώ πληρώνω για να παίξω και δεν πληρώνομαι).

Η Ελλάδα διαθέτει 2 παίχτες στο στυλ του Μπάλβιν (Μπουρούσης, Παπαγιάννης) για να τον εξαντλήσει, να τον κουράσει, να του γίνουν κάποια έξυπνα φάουλ. Ο Σατοράνσκι είναι παιχταράς, αλλά παιχταράς είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που εκτός απ' το σκοράρισμα και τις ασίστ θα βοηθήσει πολύ και στα ριμπάουντ (ξανά). Δεν έχουν κάνει καλό τουρνουά 2 σούπερ σταρ της ευρωλίγκας, ο Σλούκας και ο Καλάθης και σίγουρα περιμένουμε πολλά απ' αυτούς και είναι ευκαιρία να εξιλεωθούν με μια επιβλητική εμφάνιση.
Εκτιμώ ότι ο Λαρεντζάκης θα πάρει χρόνο συμμετοχής για να μαρκάρει τον Σατοράνσκι και να το μοιράσει με τον Καλάθη. Οι Τσέχοι μπορεί να παίζουν γρήγορο μπάσκετ, μπορεί να είναι μαχητικότατοι στα ριμπάουντ, αλλά είναι αργοί στα πόδια, οπότε αν πάρουμε το ριμπάουντ και κοιταξουμε να τρέξουμε με το Γιάννη και να τους χτυπήσουμε στο τρανζίσιον, θα τα πάμε καλά.
Περιμένω να μιλήσει η φανέλα και η ατομική αξία των παιχτών. Ως ΣΥΝΟΛΟ και ΟΜΑΔΙΚΕΣ συνεργασίες ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ καν ότι η Τσεχία παίζει ΕΠΙΕΙΚΩΣ το διπλάσιο που μπορεί η ατομική αξία των παιχτών της και εμείς ΑΡΚΕΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ του αναμενόμενου, αλλά εδώ φτάσαμε σε νοκ άουτ αγώνα, do or die και περιμένω τον εγωισμό των καλοπληρωμένων (στις ομάδες τους) αστέρων να μιλήσει απέναντι σε τύπους που πανηγυρίζουν αν βρουν συμβόλαιο σε μια ομάδα στη μέση της βαθμολογίας της γαλλικής λίγκας !

Εκπλήξεις έχουν γίνει. Η Ισπανία "ζορίστηκε" με Πουέρτο Ρίκο, έλεγαν θα φάει 20 πόντους απ' τη Σερβία, αλλά την νίκησε και τη ρίχνει πάνω στις Η.Π.Α και λογικά εκτός τελικού. Η Τουρκία είχε "σιγουράτζα" την Τσεχία και την θέλαμε και εμείς για να κοντράρει τη Βραζιλία, τελικά η Τσεχία διέσυρε και τους 2. Όπως κανείς δεν περίμενε να χάναμε από τις γεροντάρες των Λατίνων.
Ούτε και περίμενε κάποιος τη Γερμανία που θα "πάλευε" με τη Γαλλία για την πρωτιά να μένει εκτός απ' τη Δομικανική Δημοκρατία με τόσες απουσίες. Και τη Λιθουανία την είχαν για πρωτιά, έχασε απ' την Αυστραλία, δεν ρέφαρε το λάθος της με τη Γαλλία και πάει σπίτι της. Στα χαρτιά περίμεναν τη Νιγηρία ν' ακολουθήσει την Αργεντινή, τελικά η Ρωσία την πέρασε, αλλά δεν τα κατάφερε με τη σειρά της ούσα φαβορί με την Πολωνία των Χρτσάνιουκ και Κοσζάρεκ ! Η δε Κίνα ήθελε να βγεί πρώτη ασιατική ομάδα για τους επόμενους Ο.Α. και τελικώς δεν πέτυχε καν 2 νίκες και την έφαγε το Ιράν στην τελευταία στροφή !

Έχουμε την ευκαιρία το ΕΓΚΛΗΜΑ που κάναμε με τη Βραζιλία να ΜΗΝ ΕΧΕΙ τιμωρία.
Δεν ξέρω αν θα την αρπάξουμε απ' τα μαλλιά, αλλά εκτιμώ ότι θα προσπαθήσουμε.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και θα μπούμε δυνατά να πάρουμε προβάδισμα και να τους φορτώσουμε με άγχος και πίεση για το αν μπορούν να ανταπεξέλθουν και επειδή σε ατομικό επίπεδο δεν έχουν την εμπειρία, να ελπίζουμε ότι θα λυγίσουν. Δεν ξέρω αν θα βγει η διαφορά, προτιμώ το 2 ημ. - 2 τελ. στο στοιχηματικό κομμάτι.

FIBA WORD CUP : TΣΕΧΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ -> 2 ΗΜ. - 2 ΤΕΛ. (1.55)

ΥΓ. Περισσότερα σημεία του Book-nomikarios (tips, ισοπαλίες, ειδικά στοιχήματα) στο www.bwm.gr ! Στείλτε e-mail για προσφορές και οδηγίες εγγραφής στο [email protected] ή στο [email protected]

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Book-nomikarios
Book-nomikarios

Ο Κωνσταντίνος Καρύδης… βαπτίστηκε «Book-nomikarios» το έτος 1999, όντας τότε φοιτητής στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Αθηνών, όπου συμμετείχε σε στοιχηματικά φόρουμ εκείνης της εποχής με το εν λόγω ψευδώνυμο και... έδινε τον αριθμό FAX του τμήματος της Σχολής για να στείλουν το κουπόνι της εβδομάδας από την Κύπρο, λέγοντας στη Γραμματεία ότι «είναι κάτι σελίδες από σπάνια ακαδημαϊκά συγγράμματα που δεν ευκαιρώ να τα αγοράσω στην Ελλάδα»!

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2000 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.bwm.gr (Bet With Me - You' ll Never Bet Alone), που υφίσταται ως σήμερα. Είναι το πρώτο συνδρομητικό site προτάσεων στοιχηματισμού στην Ελλάδα, η ιστορικότερη ενεργή στοιχηματική ιστοσελίδα της χώρας.

Ειδικεύεται σε στοιχηματικές προτάσεις και αναλύσεις αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις.

Αριστερόχειρας στο μπάσκετ, αριστεροπόδαρος στο ποδόσφαιρο, δεξιόχειρας στο τένις, δεξιόχειρας στο γραπτό!

Έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με όλα τα είδη Μ.Μ.Ε (Τύπος, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο).