Νιγηρία - Ακτή Ελεφαντοστού 83 - 66: «Ζωντανή» για το Τοκίο (vid)

Αντωνία Σπανού
Νιγηρία - Ακτή Ελεφαντοστού 83 - 66: «Ζωντανή» για το Τοκίο (vid)
H Νιγηρία (2-2) νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού (0-4) με 83-66 και έκανε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά για το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι δύο Αφρικανικές ομάδες ρίχτηκαν στην «μάχη» για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ματς, ενώ στην αρχή του φάνηκε ισορροπημένο έπειτα άλλαξε μορφή. Η Νιγηρία έδειξε την ποιότητα της και σταδιακά ανέβαζε την διαφορά στο παιχνίδι, μέχρι που έφτασε στην νίκη με 83-66.

Μετά το τζάμπολ του αγώνα οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο 4-4, πριν η Νιγηρία πάρει το προβάδισμα και με τρίποντο του Αμίνου κάνει το 14-6. Η Ακτή Ελεφαντοστού απάντησε και μείωσε προσωρινά, για να βρει τις δύο ομάδες το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου στο 24-18. Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με την Ακτή Ελεφαντοστού πιο μαχητική και γρήγορα με τον Κονέ έκανε το 24-20.

Η διαφορά άνοιξε και πάλι για τους Νιγηριανούς και 7:41'' πριν το τέλος έγινε και πάλι διψήφια, με το σκορ να είναι 30-20. Για ακόμα μια φορά στο ματς η Ακτή Ελεφαντοστού αντέδρασε και μέχρι το 2:33'' της περιόδου, με τον Τόμπσον, πέρασε μπροστά με 34-35. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που κατάφερε να το κάνει, αφού το ημίχρονο βρήκε μπροστά και πάλι την Νιγηρία με 39-35.

Γρήγορα οι Νιγηριανοί έδειξαν τις... άγριες διαθέσεις τους και άνοιξαν και πάλι την διαφορά, κάνοντας στα πρώτα 4 λεπτά το 51-38. Η διαφορά άνοιξε κι άλλο και 2:32'' πριν το τέλος της περιόδου ο Βίνσεντ έκανε το 58-43 με σουτ τριών πόντων, ενώ κάπως έτσι έφτασε το παιχνίδι μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου με τους Νιγηριανούς να έχουν ανοίξει κι άλλο το σκορ και κάνοντας το 63-46.

Το τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε ιδιαίτερα την εικόνα του αγώνα, με τον Αμίνου να δίνει τον ρυθμό για την ομάδα του και το σκορ να μένει σταθερά πάνω από τους 10 πόντους. Από την άλλη πλευρά πάλευε ο Τόμπσον να κάνει την διαφορά, αλλά δεν είχε βοήθεια. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους στο τέλος και κάπως έτσι οι Νιγηριανοί πανηγύρισαν την δεύτερη νίκη τους στο τουρνουά και κράτησαν ζωντανές τις ελπίδες τους, για να είναι εκείνοι η αφρικανική ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Νιγηρία πήρε 13 περισσότερα ριμπάουντ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Αμίνου είχε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 20:39''.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Γιούντο έκανε πολύ καλή δουλειά με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Αμπούγιο είχε μόλις 4 πόντους σε 17:51'' με 2/7 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε αποφασισμένους τους Νιγηριανούς.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ακτή το 40% στα σουτ εντός πεδιάς, η Νιγηρία το 50% στις βολές.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: H φάση της δεύτερης περιόδου με το διπλό κόψιμο, ένα για την κάθε ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 13-17, 26-11, 20-20

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.