Ρεκόρ με 121 νυν και πρώην «εκπροσώπους» NBA και WNBA στους Ολυμπιακούς!

Ρεκόρ με 121 νυν και πρώην «εκπροσώπους» NBA και WNBA στους Ολυμπιακούς!

bet365

Νέο αξιοσημείωτο ρεκόρ σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς 121 νυν αλλά και πρώην παίκτες και παίκτριες από το NBA και το WNBA αντίστοιχα, στελεχώνουν φέτος τις αποστολές των Εθνικών Ομάδων που βρίσκονται στο Τόκιο.

Πιο αναλυτικά, στους κλασικούς αγώνες μπάσκετ 5x5 που διεξάγονται στην Ιαπωνία, υπάρχουν 49 εν ενεργεία άνδρες NBAers, ενώ αναφορικά με τις γυναίκες συναντάμε 29 παίκτριες από το WNBA.

Επίσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκονται 16 πρώην αθλητές του NBA και 22 πρώην αθλήτριες του WNBA. Την λίστα συμπληρώνουν 4 εν ενεργεία παίκτριες του WNBA συν 1 πρώην στο αντίστοιχο τουρνουά 3x3 και... κάπως έτσι φτάνουμε στον αριθμό των 121 εκπροσώπων.

Το αντίστοιχο προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί πέντε χρόνια νωρίτερα κι ήταν 72 αθλητές, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλην ΗΠΑ τους περισσότερους εν ενεργέια NBAers έχουν οι Νιγηρία (8), Αυστραλία (7) και Γαλλία (6). Συνολικά 11 από τις 12 ομάδες που μετέχουν στο τουρνουά έχουν τουλάχιστον έναν παίκτη από το ΝΒΑ στο ρόστερ τους.

Τέλος, 27 από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ έχουν εκπροσώπηση από παίκτη τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους Μαιάμι Χιτ να έχουν τέσσερις, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα