Πέσιτς: «Είμαι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, όταν δεν το λέτε, θα το λέω εγώ»

Πέσιτς: «Είμαι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, όταν δεν το λέτε, θα το λέω εγώ»

Πέσιτς

bet365

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, υπενθυμίζοντας τις επιτυχίες του στο top επίπεδο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς υπερτερεί των υπόλοιπων προπονητών του παγκόσμιου μπάσκετ αφού ο πλουραλισμός των επιτυχιών του είναι αξιοζήλευτος.

Εξάλλου, πρόκειται για τον μοναδικό προπονητή που έχει κατακτήσει τίτλο σε EuroBasket Παίδων, Εφήβων και Ανδρών αλλά και σε Mundobasket Εφήβων και Ανδρών με τρεις διαφορετικές Εθνικές ομάδες. Της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, της Εθνικής Σερβίας/Μαυροβουνίου και της Γερμανίας με την οποία πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket το 1993.

Ο 74χρονος προπονητής, ο οποίος οδήγησε τη Σερβία στη δεύτερη θέση στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, μίλησε στο συνέδριο «The Power of Responsibility» by Bonitet, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Κοουτσάρω τα τελευταία 40 χρόνια. Έχω πανηγυρίσει νίκες, έχω γνωρίσει ήττες, αλλά είμαι προπονητής. Ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Όταν δεν το λέτε, θα το λέω εγώ».

Και πρόσθεσε: «Για να γίνεις ηγέτης ή καλός προπονητής, πρέπει να είσαι αυθεντικός. Στην εποχή μου, όταν ήμουν παίκτης, ο προπονητής ερχόταν και μας έλεγε πως έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει και αυτό ήταν. Σήμερα οι πληροφορίες έρχονται από παντού. Οι νεότεροι σε ηλικία μπασκετμπολίστες ξέρουν περισσότερα σε σχέση με την εποχή μου, έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία και πολλές φορές αμφισβητούν όσα λέει ο κόουτς. Γι' αυτό ο προπονητής πρέπει να είναι προετοιμασμένος για κάθε ερώτηση».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα