Μάλκοβιτς: «Για το χρυσό στο Παρίσι η Σερβία, πάμε για ρεκόρ στα μετάλλια»

Μάλκοβιτς: «Για το χρυσό στο Παρίσι η Σερβία, πάμε για ρεκόρ στα μετάλλια»

.

bet365

Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο οποίος εκτελεί τα τελευταία χρόνια χρέη προέδρου στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Σερβίας, εξήγησε πως προσβλέπει σε διψήφιο αριθμό μεταλλίων στο Παρίσι και ξεκαθάρισε πως η ομάδα μπάσκετ θα παλέψει για το χρυσό.

Η Σερβία θα παραταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ως δευτεραθλήτρια κόσμου και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, Μπόζα Μάλκοβιτς εξήγησε πως το ζητούμενο για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς στο Παρίσι είναι το χρυσό μετάλλιο και τίποτα λιγότερο.

Και όλα αυτά ενώ οι Αμερικανοί θα παρατάξουν ό,τι καλύτερο διαθέτουν, με τον Τζοέλ Εμπίντ να προστίθεται εσχάτως στη λίστα των διαθέσιμων NBAers για το μεγαλύτερο αθλητικό event του πλανήτη.

«Η ομάδα μπάσκετ θα παλέψει για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Ιβάνα Σπάνοβιτς πάρουν αυτό που αξίζουν εδώ και καιρό, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να φτάσουμε σε διψήφιο αριθμό μεταλλίων. Ίσως είμαι ο μόνος Σέρβος που πίστευα ότι θα παλέψουμε για το χρυσό στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τώρα λέω το ίδιο πράγμα, αν και δεν θέλω να βάλω πίεση σε κανέναν» εξήγησε ο βετεράνος κόουτς για την Εθνική Σερβίας που αναμένεται να έχει στη διάθεσή της στο Παρίσι τον Νίκολα Γιόκιτς.

Εφόσον οι Σέρβοι φτάσουν σε διψήφιο αριθμό μεταλλίων, θα είναι ρεκόρ. Η Σερβία κατέκτησε εννιά μετάλλια στο Τόκιο ενώ η αντίστοιχη επίδοση στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν οκτώ. Σε ό,τι αφορά το Λονδίνο, οι Σέρβοι κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια και τρία στο Πεκίνο, το 2008.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα