Τελικά έχει δίκιο ο Ντέιμιαν Λίλαρντ; (poll)

Τελικά έχει δίκιο ο Ντέιμιαν Λίλαρντ; (poll)

Γιώργος Κούβαρης
Τελικά έχει δίκιο ο Ντέιμιαν Λίλαρντ; (poll)

bet365

Μετά την εμπειρία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ υποστήριξε ότι είναι πιο εύκολο για κάποιον παίκτη να σκοράρει στο ΝΒΑ, παρά στις διοργανώσεις της FIBA. Εσείς τι λέτε; Συμφωνείτε μαζί του; Μπείτε στο poll του Gazzetta και ψηφίστε!

Οι ΗΠΑ πανηγύρισαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά το 2008 στο Πεκίνο, το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο, σειρά πήρε το Τόκιο προκειμένου να γράψουν οι Αμερικανοί μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία τους.

Βέβαια, και με εξαίρεση τον φοβερό και τρομερό Κέβιν Ντουράντ, υπήρχαν παίκτες-σκόρερ οι οποίοι δεν έλαμψαν στο παρκέ της «Saitama Super Arena». Ένας από αυτούς ήταν και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ. Ο ηγέτης των Πόρτλαντ Τρέιλμπλεϊζερς μς 24,7 πόντους κατά μέσο όρο σε 682 ματς του ΝΒΑ, έμεινε στους 12,4 πόντους ανά 25 λεπτά συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σουτάροντας με μόλις 37% εντός παιδιάς.

Λίγο μετά και την απονομή των μεταλλίων, ο Λίλαρντ προχώρησε σε μια δήλωση παραδοχής όσον αφορά το πόσο εύκολα μπορεί να σκοράρει κάποιος στο ΝΒΑ συγκριτικά με τις διοργανώσεις της FIBA: «Πολλοί από τους καλύτερους σκόρερ του ΝΒΑ, σκοράρουν από το τρίποντο και όταν πλησιάζουν προς το καλάθι παίρνουν και φάουλ. Στις διοργανώσεις της FIBA, δεν υπάρχουν τόσα πολλά φάουλ. Το παιχνίδι είναι περισσότερο physical. Δεν υπάρχει παράβαση των τριών δευτερολέπτων στην άμυνα. Άρα το ζωγραφιστό είναι συνήθως πιο γεμάτο από παίκτες» ήταν τα λόγια του Dame, ο οποίος συνέχισε:

«Το να σκοράρεις μπροστά σε τόσους παίκτες που απλώς μέσα στην ρακέτα είναι δύσκολο. Είναι σκληρό. Θεωρώ πως σίγουρα αυτή η κατάσταση κάνει δυσκολότερο το να σκοράρεις, παίζοντας με τους κανονισμούς της FIBA, σε αντίθεση με το το ΝΒΑ όπου επιτρέπεται σαφώς λιγότερη επαφή και δεν υπάρχουν τα τρία δευτερόλεπτα στην άμυνα. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που είναι διαφορετικά, τα οποία κάνουν το σκοράρισμα να είναι κάπως πιο εύκολο στο ΝΒΑ».

Με αφορμή αυτή τη δήλωση, το Gazzetta δίνει τον λόγο στους αναγνώστες του και τους θέτει το εξής ερώτημα: Τι λέτε λοιπόν; Έχει δίκιο ο Ντέιμιαν Λίλαρντ; Είναι πιο εύκολο να σκοράρει κάποιος στο ΝΒΑ απ' ότι στις διοργανώσεις της FIBA; Μπείτε στο poll και πείτε την άποψή σας...

Loading...

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα