Λίλαρντ: «Πιο εύκολα σκοράρεις στο ΝΒΑ απ' ότι στην FIBA!»

Λίλαρντ: «Πιο εύκολα σκοράρεις στο ΝΒΑ απ' ότι στην FIBA!»

Λίλαρντ: «Πιο εύκολα σκοράρεις στο ΝΒΑ απ' ότι στην FIBA!»

bet365

Ο Νταμιάν Λίλαρντ δήλωσε μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων κόντρα στη Γαλλία πως το να σκοράρεις στο NBA είναι πιο εύκολο, σε σύγκριση με τις διοργανώσεις της FIBA, όπου θεωρεί πως λόγω των διαφορετικών κανονισμών, είναι πιο δύσκολο.

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ, ο οποίος αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού καθ' όλη την διάρκεια τουρνουά της Ιαπωνίας, βοήθησε της Ηνωμένες Πολιτείες να φτάσουν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου απέναντι στην Γαλλία, με 11 πόντους, 3 ασίστ κι ένα ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο έμπειρος παίκτης εξέφρασε την άποψη πως μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας έχει για έναν αθλητή το να σκοράρει στα τουρνουά της FIBA, παρά στο ΝΒΑ κι ένας λόγος που ισχύει αυτό, είναι κατά τη γνώμη του οι διαφορές στους κανονισμούς.

«Πόλλοι από τους καλύτερους σκόρερ του ΝΒΑ, σκοράρουν από το τρίποντο και όταν πλησιάζουν προς το καλάθι παίρνουν και φάουλ. Στις διοργανώσεις της FIBA, δεν υπάρχουν τόσα πολλά φάουλ. Το παιχνίδι είναι περισσότερο physical. Δεν υπάρχει παράβαση των τριών δευτερολέπτων στην άμυνα. Άρα το ζωγραφιστό είναι συνήθως πιο γεμάτο από παίκτες», ανέφερε αρχικά ο σούπερ σταρ των Πόρτλαντ Μπλέιζερς.

Στη συνέχεια ο 31χρονος γκαρντ σχολίασε ότι «οι διαιτητές δεν πρόκειται να δώσουν υπέρ σου ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα. Είναι δύσκολο να παίξεις απέναντι σε πλήθος παικτών. Το να σκοράρεις μπροστά σε τόσους παίκτες που απλώς μέσα στην ρακέτα είναι δύσκολο. Είναι σκληρό. Θεωρώ πως σίγουρα αυτή η κατάσταση κάνει δυσκολότερο το να σκοράρεις, παίζοντας με τους κανονισμούς της FIBA, σε αντίθεση με το το ΝΒΑ όπου επιτρέπεται σαφώς λιγότερη επαφή και δεν υπάρχουν τα τρία δευτερόλεπτα στην άμυνα. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που είναι διαφορετικά, τα οποία κάνουν το σκοράρισμα να είναι κάπως πιο εύκολο στο ΝΒΑ».

Την παραπάνω γνώμη ασπάστηκε κι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού κι επί μια πενταετία NBAer, Μάριο Χεζόνια, ο οποίος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σχολίασε «Έτσι ακριβώς είναι», παραθέτοντας τα λόγια του Λίλαρντ. Θυμίζουμε πως ο Κροάτης φόργουορντ υπήρξε συμπαίκτης με τον Αμερικανό γκαρντ στο Πόρτλαντ, τη σεζόν 2019-20.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα