Ο Ρικ Πιτίνο δεν έχασε την επαφή του με το κολεγιακό μπάσκετ...

Κάτια Πετροπούλου
Ο Ρικ Πιτίνο δεν έχασε την επαφή του με το κολεγιακό μπάσκετ...

bet365

Μπορεί το Iona να μην είναι τόσο δημοφιλές, όμως, ο Ρικ Πιτίνο έχει σκοπό να το βάλει για τα καλά στο χάρτη του NCAA.

Το κολέγιο, στου οποίου τον πάγκο θα βρεθεί από την επόμενη σεζόν ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, απέκτησε οκτώ παίκτες και η «New York Post» τού αφιέρωσε λίγες γραμμές.

Ο Ρικ Πιτίνο «στρατολόγησε» την ομάδα του με τρεις πρωτοετείς, δύο δευτεροετείς και τρεις τριτοετείς παίκτες, όλοι υψηλών προδιαγραφών, για τους οποίους ανέφερε ότι «οι οκτώ νεοφερμένοι είναι σχεδόν οι διπλάσιοι από όσους είχα σε οποιαδήποτε τάξη, κατά την διάρκεια της καριέρας μου. Λόγω των συνθηκών με την απόσυρση του κόουτς Κλους, ήταν απαραίτητο να διατηρήσω την εξαίρετη προσπάθεια που έκανε την τελευταία δεκαετία. Ανυπομονώ να αρχίσω τη δουλειά, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο 67χρονος προπονητής έκανε συνάντηση μέσω Zoom με τους νέους παίκτες του, με τον γκαρντ Ράιν Μέιερς να μην πιστεύει στα αυτιά του, όταν τον κάλεσε ο Πιτίνο. «Ήταν τρελό!». Την ίδια αντίδραση είχε και ο οσονούπω συμπαίκτης του, Ταλίκ Τσάβεζ. «Είναι δύσκολο να απορρίψεις τον Πιτίνο. Όταν τού μιλούσα, ήταν σαν όνειρο».

Οι υπόλοιποι που θα ανήκουν στο ρόστερ του Πιτίνο, είναι οι Μπέρικ Ζανλουί, Ρόμπερτ Μπράουν, Ντάρεους Μπράουν, Όσμπορν Σέμα, Γιόχαν Κράφουρντ και Νέλι Τζούνιορ Γιόσεφ.

«Μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν αυτοί οι παίκτες, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν πως το Iona τα πήγε καλά με αυτό το γκρουπ. Έχουν ύψος - τέσσερις παίκτες είναι από δύο μέτρα και πάνω - είναι ευέλικτοι, αθλητικοί κι έχουν όλες τις ικανότητες για το up-tempo σύστημα του Πιτίνο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, όταν ο Πιτίνο και το επιτελείο του συνάντησε τους παίκτες μέσω Zoom, βασίστηκε μόνο στα video highlights και τους απέκτησε μέσα σε λίγες εβδομάδες», επισημαίνει η «NYP».

«Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν έχασε την επαφή του. Αυτό αντανακλάται στις σχέσεις που έχει ο Πιτίνο, ώστε να "βουτήξει" σε τέτοιου είδους δουλειά με τέτοια κλάση», υποστήριξε ο αναλυτής, Κόρι Έβανς.

«Ο Πιτίνο είναι σε μια διαδικασία να αποδείξει το υψηλό επίπεδο της ομάδας του. Το Iona έχει μπει ήδη στη συζήτηση και θα αντιμετωπίσει μερικούς "εχθρούς", από το Οκλαχόμα Στέιτ, μέχρι το Κεντάκι και το Μινεσότα, στο οποίο είναι προπονητής ο γιος του, Ρίτσαρντ», υπογραμμίζεται.

Ακόμη, αναφέρεται πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πιτίνο μπορεί να φέρει πολλά υποσχόμενους παίκτες από την αφρόκρεμα, αλλιώς δεν θα έπαιρνε αυτή τη δουλειά. Έχει πει, όμως, και ότι δεν τον νοιάζει πόσα αστέρια έχει δίπλα το όνομα κάθε παίκτη, όταν τους αξιολογεί, αλλά πόσο ταιριάζουν στο σύστημά του».

«Έχει πολλούς haters, αλλά έχει και πολλούς που τον αγαπούν επίσης. Ξέρω πως η προπονητική του ικανότητα στο μικρό του δαχτυλάκι είναι περισσότερη, από όση έχουν παίκτες σε ολόκληρο το κεφάλι τους. Μπορεί να φέρει υψηλού επιπέδου παίκτες, δεν θα του είναι καθόλου δύσκολο», συμπλήρωσε ο Στιβ Λόουρι, σύμβουλος των Σέμα και Κράφουρντ.

 

NCAA Τελευταία Νέα