All Time Duke vs All Time North Carolina: Ποιος θα νικούσε; (poll)

Νίκος Καρφής
Duke και North Carolina θα κοντραριστούν στον ημιτελικό του Final 4 του NCAA και το Gazzetta δημιούργησε τις All Time oμάδες τους, ζητώντας από τον κόσμο να ψηφίσει την κορυφαία.

Αποτελούν δύο από τις πιο σπουδαία και πετυχημένα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ στον χώρο του κολεγιακού μπάσκετ. Το Duke - North Carolina είναι κάτι σαν το... el clasico για το NCAA και φέτος η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να συναντηθούν στον ημιτελικό (ξημερώματα Κυριακής, 03:49) του Final 4 με έπαθλο μια θέση στον τελικό.

Από τη μία το Duke του θρύλου Σιζέφσκι που θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν και από την άλλη το North Carolina του Χιούμπερτ Ντέιβις που διαδέχθηκε τον σπουδαίο Ρόι Ουίλιαμς. Θα παραταχθούν στο παρκέ οι 6 τίτλοι των Tar Heels και τα 5 πρωταθλήματα των Blue Devils.

Mάλιστα για τον θρύλο Coach K που θα αποσυρθεί μετά το τέλος του Final 4, ρίχνοντας την αυλαία σε μια υπέρλαμπρη καριέρα στους πάγκους, αυτό θα είναι το 100ο ντέρμπι Duke-North Carolina. Μιλάμε για το απόλυτο ντέρμπι, αφού σε αυτά τα 99 ματς που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, οι Blue Devils μέτρησαν 50 νίκες και οι Tar Heels 49, ενώ οι πόντοι είναι 7.784 και 7.763 αντίστοιχα. Πάρα πολύ κοντά.

Σε αυτά τα δύο ιστορικά κολέγια έχουν παίξει σπουδαίοι παίκτες που αργότερα άφησαν το στίγμα τους και στο ΝΒΑ. Τo Gazzetta δημιούργησε τις All Time ομάδες και ζητά από τους αναγνώστες του να διαλέξουν την κορυφαία.

*Φτιάξαμε 12άδες, ενώ με bold δημιουργήσαμε και τις βασικές πεντάδες των ομάδων. Στο Duke χωρέσαμε στην πεντάδα των Ρέντικ για να υπάρχει ένας κλασικός σουτέρ στο «2», ενώ για να βάλουμε τον Χιλ στο «3», ανεβάσαμε power forward τον Τέιτουμ. Στο North Carolina θα ξεκινήσουμε δίχως κλασικό point guard για να χωρέσουν στην περιφέρεια οι Ντέιβις και Κάρτερ, δίπλα στον GOAT Τζόρνταν, ενώ ο Ουόρθι θα δίνει βοήθεια στον ΜάκΑντου στη ρακέτα.

Duke: Κάιρι Ίρβινγκ, JJ Ρέντικ, Γκραντ Χιλ, Τζέισον Τείτουμ, Έλτον Μπραντ, Κάρλος Μπούζερ, Σέιν Μπατίρ, Κρίστιαν Λάετνερ, Ζάιον Ουίλιαμσον, Μπράντον Ίνγκραμ, RJ Μπάρετ, Ντάνι Φέρι

Νorth Carolina: Mάικλ Τζόρνταν, Ουόλτερ Ντέιβις, Βινς Κάρτερ, Τζείμς Ουόρθι, Μπομπ ΜάκΑντου, Σαμ Πέρκινς, Αντουάν Τζέιμισον, Κένι Σμιθ, Ρασίντ Ουάλας, Τζέρι Στάκχαουζ, Ρικ Φοξ, Ντάνι Γκριν

Παρατηρούμε πως το Duke έχει αρκετούς παίκτες που παίζουν αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ, ενώ από τους Tar Heels ο μοναδικός εν ενεργεία είναι ο Γκριν. Έτσι εξηγείται πως το North Carolina έχει πάρει τα 5 από τα 6 πρωταθλήματα του μέχρι το 2009.

Έφτασε η ώρα να ψηφίσετε την καλύτερη ομάδα!

cover photo: Χρήστος Ζωίδης

Loading...