Top 5 ΝΒΑ: Τα ρεκόρ που δεν θα σπάσουν ποτέ! (pics)

Top 5 ΝΒΑ: Τα ρεκόρ που δεν θα σπάσουν ποτέ! (pics)

bet365

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πέτυχε το ακατόρθωτο, ξεπερνώντας τα 181 triple double του Ρόμπερτσον και το gazzetta.gr στέκεται σε 5 ρεκόρ που δεν θα σπάσουν ποτέ.

Πριν από κάποια χρόνια το ρεκόρ των 181 triple double στη regular season του Όσκαρ Ρόμπερτσον έμοιαζε ακατόρθωτο για κάποιον Όμως από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ και ξεκίνησε να γράφει με τόση ευκολία triple double, όλοι κατάλαβαν πως μόνο εκείνος μπορεί να απειλήσει τον Big 0.

Και όχι μόνο τον απείλησε, αλλά του έσπασε και το ρεκόρ. Όμως στο ΝΒΑ υπάρχουν και κάποια άλλα ρεκόρ που δείχνουν... στοιχειωμένα.

Το gazzetta.gr θυμίζει 5 τέτοια που είναι σχεδόν απίθανο να τα δούμε να σπάνε στο μέλλον.

Oι 33 νίκες σερί των Λέικερς

Oι 33 νίκες σερί των Λέικερς

Τα 1.192 συνεχόμενα ματς του Γκριν

Τα 1.192 συνεχόμενα ματς του Γκριν

Τα 88 παιχνίδια του Μπέλαμι σε regular season

Τα 88 παιχνίδια του Μπέλαμι σε regular season

Οι 100 πόντοι του Τσάμπερλεϊν

Οι 100 πόντοι του Τσάμπερλεϊν

Τα 11 πρωταθλήματα του Ράσελ

Τα 11 πρωταθλήματα του Ράσελ

Το 1971 οι Λέικερς έκαναν πράματα και θάματα και σταμάτησαν το σερί των νικών στον μαγικό αριθμό 33. Η συνέπεια που τους χαρακτήριζε δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης σε κανέναν για αρκετές συνεχόμενες μέρες. Από εκείνη τη στιγμή και μετά μόνο δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο να σπάσουν το ρεκόρ.

Ήταν οι Χιτ των ΛεΜπρόν-Ουέιντ-Μπος τη σεζόν 2012-13 με 27 σερί, όπου πήραν και το πρωτάθλημα στο τέλος, αλλά και οι 24 συνεχόμενες των Ουόριορς των Κάρι-Τόμπσον τη σεζόν 2015-16, όπου ηττήθηκαν στους τελικούς του ΝΒΑ από τους Καβς με ανατροπή.

Είναι γνωστός και ως Ironman και το παρατσούκλι δεν είναι τυχαίο. Ο Έι Σι Γκριν έχει το ρεκόρ συνεχόμενων ματς στο ΝΒΑ, αφού αγωνίστηκε σε 1.192 χωρίς να χάσει κανένα. Συνολικά στην καριέρα του έπαιξε σε 1278 παιχνίδια με Λέικερς, Σανς, Μάβερικς και Χιτ.

Το ασύλληπτο σερί του ξεκίνησε στις 19 Νοέμβρη του 1986 στη νίκη των Λέικερς επί των Σπερς και τελείωσε στο τελευταίο ματς της καριέρας του το 2001 σαν μέλος των Χιτ κόντρα στους Μάτζικ. Μοναδικός.

Κi όμως ο Hall Of Famer, Ουόλτ Μπέλαμι έπαιξε σε 88 ματς regular season τη σεζόν 1968-69. Πολλοί θα αναρωτιούνται πως γίνεται αυτό. Τότε είχε ξεκινήσει την αγωνιστική περίοδο στους Νικς, με τους οποίους πάτησε παρκέ σε 35 περιπτώσεις. Στη συνέχεια όμως μετακόμισε μέσω ανταλλαγής στους Πίστονς για τον Dave DeBusschere.

Εξαιτίας του προγράμματος των δυο ομάδων, ο Μπέλαμι αναγκάστηκε να παίξει ακόμα 53 παιχνίδια που είχαν μπροστά τους οι Πίστονς και έτσι τελείωσε με 88. Δεν σπάει αυτό το ρεκόρ με τίποτα.

Ο Τσάμπερλεϊν είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης με τόσα ρεκόρ που δεν σπάνε, τα περισσότερα από αυτά με πόντους και ριμπάουντ. Οι 100 πόντοι που είχε βάλει κόντρα στους Νικς στις 2 Μάρτη του 1962 μοιάζουν απλησίαστοι για τον οποιονδήποτε. Μόνο ο Κόμπι Μπράιαντ με τους 81 κόντρα στους Ράπτορς τον πλησίασε κάπως.

Την σεζόν 1961-62 στην οποία πέτυχε την 100άρα, κατάφερε να έχει αδιανόητους μέσους όρους, μετρώντας 50.4 πόντους και 48.5 λεπτά ανά ματς. Ίσως ο πιο κυριαρχικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ.

O Mπιλ Ράσελ και οι Σέλτικς ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι από το 1956 μέχρι το 1969, χάνοντας μόνο δύο πρωταθλήματα. Οι Κέλτες πανηγύρισαν 11 τίτλους σε 13 χρόνια και ο Ράσελ δεν έλειψε σε κανένα από αυτά, όντας μέχρι σήμερα ο παίκτης που έχει κάτσει περισσότερες φορές από κάθε άλλον στον θρόνο του ΝΒΑ.

Αυτό το 11 δείχνει άπιαστο όνειρο για τους τωρινούς παίκτες και σίγουρα δεν θα δούμε ποτέ τέτοια δυναστεία στο μέλλον, ούτε κάποιο σταρ να πλησιάζει τον Ράσελ σε πρωταθλήματα. Ο GOAT Τζόρνταν με τους Μπουλς έχει έξι, ο ΛεΜπρόν βρίσκεται στα τέσσερα, ενώ ο Κάρι με την σπουδαία ομάδα των Ουόριορς πήγε στα τρία.