Φόστερ: Ο Παπάγου, το πρωτάθλημα με τους Λέικερς και το παραλίγο... ξύλο με Μπιτάτζε! (pic vid)

Φόστερ: Ο Παπάγου, το πρωτάθλημα με τους Λέικερς και το παραλίγο... ξύλο με Μπιτάτζε! (pic vid)

Νίκος Καρφής
Φόστερ: Ο Παπάγου, το πρωτάθλημα με τους Λέικερς και το παραλίγο... ξύλο με Μπιτάτζε! (pic vid)

bet365

Ο Γκρεγκ Φόστερ λίγο έλειψε να παίξει ξύλο με τον Γκόγκα Μπιτάτζε στους Πέισερς και το gazzetta.gr γράφει για τον πρωταθλητή του ΝΒΑ που έχει περάσει και από την Ελλάδα.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι στους Πέισερς τις τελευταίες μέρες και ήρθε και ένα σοβαρό περιστατικό να το κάνει ακόμα χειρότερο.

Ο Γκρεγκ Φόστερ, βοηθός στους Πέισερς έγινε έξαλλος με τον Γκόγκα Μπιτάτζε και η κατάσταση πήγε να ξεφύγει, ωστόσο οι ψυχραιμότεροι στον πάγκο της Ιντιάνα, τον συγκράτησαν και δεν άφησαν το πράγμα να... ξεχυλώσει τελείως, Όλα αυτά σε μια εποχή που υπάρχουν δημοσιεύματα στις ΗΠΑ ότι ο προπονητής της ομάδας, Νέιτ Μπιόργκρεν μετράει... μέρες στον πάγκο. Φυσικά το σκηνικό με Μπιτάτζε-Φόστερ δεν έμεινε ατιμώρητο από την Ιντιάνα.

Το gazzetta.gr στέκεται στον assistant της Ιντιάνα που έχει περάσει και από τη χώρα μας.

Το πέρασμα του από Παπάγου

Λίγοι θυμούνται πως ο Φόστερ έχει πατήσει τα ελληνικά παρκέ και έχει παίξει μπάσκετ στη χώρα μας. Μετά από το πέρασμα του στους Μπούλετς (επιλέχθηκε στο Νο35 στο draft του 1990), Χοκς και Μπακς, αποφάσισε να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα για χάρη του Παπάγου. Μάλιστα σε συνέντευξη του στο gazzetta.gr είχε πει πως τρελάθηκε με τα μπουζούκια και τα σπασμένα πιάτα.

Εκεί έμεινε μόλις για μια σεζόν, το 1993-94 και δεν μακροημέρευσε. Φυσικά προτεραιότητα του ήταν το ΝΒΑ.

Μετά την σύντομη περιπέτεια του στην Αθήνα, φόρεσε τη φανέλα των Μπουλς, Τίμπεργουλβς, Τζαζ, Σιάτλ για να έρθει η μεγάλη στιγμή στους Λέικερς.

Το πρωτάθλημα με τους Λέικερς

Μπορεί να είχε ελάχιστη συμμετοχή, αλλά κανείς δεν μπορεί να του πάρει το πρωτάθλημα. Ο Φόστερ ανέβηκε στον θρόνο του ΝΒΑ το 2001 στη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του. Εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε σε 62 ματς, έχοντας 2 πόντους και 1.8 ριμπάουντ, ωστόσο ήταν μέλος της ομάδας και πήρε το δαχτυλιδάκι του.

Φυσικά οι λιμνάνθρωποι την τριετία 2000-02 δεν είχαν αντίπαλο στη λίγκα, παίρνοντας ισάριθμα πρωταθλήματα, με τους Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο'Νίλ να κάνουν πράματα και θάματα στο παρκέ.

Ο Φόστερ βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και πανηγύρισε παρέα με τους σπουδαίου συμπαίκτες του τον τίτλο.

Χαμηλοί μέσοι όροι σε όλη του την καριέρα

Ο Φόστερ ήταν απλά ένας ρολίστας που συμπλήρωνε το rotation. Ποτέ δεν αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος κάποιας ομάδας και οι μέσοι όρο του το αποδεικνύουν.

Τελείωσε την καριέρα του στο ΝΒΑ με 656 ματς και 3.9 πόντους και 2.6 ριμπάουντ, ενώ η κορυφαία σεζόν του έγινε στους Τζαζ. Την αγωνιστική περίοδο 1997-98, αγωνίστηκε βασικός σε ματς (τα περισσότερα στην καριέρα του) και μέτρησε 5.7 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 0.4 μπλοκ.

Τατουάζ για τον άνθρωπο που άφησε πίσω Τζόρνταν στο draft

Ένα περίεργο τατουάζ έχει στον αριστερό του ώμο που αφορά έναν πρώην παίκτη του ΝΒΑ που είχε πίστεψαν πολύ σε εκείνον, αλλά οι τραυματισμοί τον πήγαν πολύ πίσω και πλέον περιγράφεται σαν το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία των Μπλέιζερς.

Ο λόγος για τον Σαμ Μπούι που επιλέχθηκε στο Νο.2 στο draft του 1984 από το Πόρτλαντ. Ποιος ήταν ο άνθρωπος που πήγε στο Νο.3; Μα φυσικά ο Μάικλ Τζόρνταν που έμελλε να γίνει αργότερα ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία και να μεγαλουργήσει στους Μπουλς, οδηγώντας τους σε 6 πρωταθλήματα.

Οι Μπλέιζερς ποτέ δεν θα σταματήσουν να χτυπούν το κεφάλι τους για εκείνη την απόφαση. Η λέει «Μπούι» λοιπόν υπάρχει στον ώμο του Φόστερ αφού οι φίλοι του assistant coach των Πέισερς τον σύγκριναν με τον ψηλό των Μπλέιζερς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόστερ: «Τρελάθηκα με τα μπουζούκια και τα σπασμένα πιάτα» (gTV)

 

NBA Τελευταία Νέα