Αντετοκούνμπο: Οι Νετς τον αντιμετώπισαν με προσωπική άμυνα και τους διέλυσε! (infographic & vid)

Αντετοκούνμπο: Οι Νετς τον αντιμετώπισαν με προσωπική άμυνα και τους διέλυσε! (infographic & vid)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να διαπίστωσε ότι δεν έγινε και κάτι, μετά τη νίκη των Μπακς επί των Νετς και τους δικούς τους 49 πόντους, αλλά η αλήθεια είναι πως έγιναν πολλά. Και ο Giannis είναι στο κέντρο όλων!

Πώς το είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; «Δεν μου αρέσει όταν οι ομάδες με παίζουν προσωπική άμυνα». Το διπλό κλείσιμο του ματιού του MVP πιστοποιεί το αντίθετο. Και ο Στιβ Νας, μολονότι το γνώριζε, το διαπίστωσε με τον πλέον σκληρό τρόπο. Δεν είναι μόνο οι 49 πόντοι, οι περισσότεροι που βάζει ένας παίκτης κόντρα στο φετινό Μπρούκλιν.

Αλλά ο τρόπος που επιτεύχθηκαν. Ο Giannis σκόραρε τους 35 απ' αυτούς με αντίπαλο τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν. Σε μία μονοδιάσταση άμυνα, δίχως πολλές βοήθεια, δίχως... τοίχους. Και ο Αντετοκούνμπο βρήκε χώρο... διασκέδασης. Μπορεί να μην το πίστευε και ο ίδιος.

Αλλά σύμφωνα με τον Καναδό προπονητή, οι Νετς μπορούν να ζήσουν με τους 49 πόντους του Greek Freak. Δεν μπορούν, ωστόσο, να... ζήσουν με τα χαμένα ριμπάουντ, τα καλάθια που δέχτηκαν στον αιφνιδιασμό. Όπως και να έχει, ο Αντετοκούνμπο έκανε μία βραδιά καριέρας.

Στην τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, όταν το 2019 είχε κάνει μαζεμένες τις καλύτερες επιθετικές βραδιές του.

Τα πιο παραγωγικά ματς του Αντετοκούνμπο

ΗμερομηνίαΠόντοιΑντίπαλος
17/3/201952Σίξερς
25/11/201950Τζαζ
2/5/202149Νετς
16/12/201948Μάβερικς

Παράλληλα, ο Αντετοκούνμπο έφτασε στους 49 πόντους έχοντας 21/36 σουτ. Οι προσπάθειες που πήρε αποτελούν τις περισσότερες στην καριέρα του. Και ένα δείγμα της στρατηγικής που διάλεξαν οι Μπρούκλιν Νετς, επιτρέποντας στον Αντετοκούνμπο όχι μόνο ελεύθερα σουτ, αλλά και αρκετό χώρο για να εκτελέσει όπως θέλει αυτός και όχι με τον τρόπο που θα του επιτρέψει η αντίπαλη άμυνα.

H αμέσως προηγούμενη επίδοσή του σε σουτ ήταν 31, στους 50 πόντους κόντρα στους Γιούτα Τζαζ (17/31 σουτ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπακς-Νετς 117-114: «Μαγικός» Γιάννης με 49άρα, «άγγιξε» το ρεκόρ καριέρας του! (vid)

Μπακς-Νετς: «Σεφτέ» με εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα ο Γιάννης! (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα