Κέντρικ Ναν: Εις το όνομα του πατρός (του)! (pic & vid)

Κέντρικ Ναν: Εις το όνομα του πατρός (του)! (pic & vid)

Κέντρικ Ναν: Εις το όνομα του πατρός (του)! (pic & vid)

bet365

Ο Κέντρικ Ναν αναζητούσε το χάδι της μητέρας του. Δεν το έβρισκε. Ο πατέρας του ήταν εκεί για να αναλάβει όλους τους ρόλους: μπαμπάς, μαμά, φίλος, προμηθευτής. Τώρα, ο guard των Χιτ μεγαλώνει μόνος τον γιό του και βοηθάει και άλλους μοναδικούς μπαμπάδες!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όχι σαν φάρσα. Περισσότερο σαν ένας κύκλος που κλείνει. Και προσφέρει ανακούφιση. Και απεριόριστη αγάπη. Η ζωή του Κέντρικ Ναν δεν ήταν συνηθισμένη. Μεγάλωσε σε μία μονογονεϊκή οικογένεια. Η συνηθισμένη απώλεια είναι αυτή του πατέρα. Αυτός αποφασίζει να αφήσει τη φαμίλια του, είτε λόγο φόβου – σε μία απροσδόκητη εγκυμοσύνη – είτε λόγο αδιαφορίας.

Ο guard των Μαϊάμι Χιτ μεγάλωσε με τον πατέρα του, Μέλβιν. Δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Η μητέρα του, η Κίμπερλι Χάρις, δεν φοβήθηκε. Ούτε αδιαφόρησε. Κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία βαριά μορφής κατάθλιψη.

Και ήταν απούσα όταν ο μικρός Κέντρικ και η αδερφή του Κέντιλ αναζητούσε το μητρικό χάδι.

Γι' αυτό το λόγο, ο Κέντρικ Ναν θέλει να προσφέρει σε άλλους, μοναχικούς μπαμπάδες, βοήθεια. Πρόσφατα, με την αρωγή της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ, πρόσφερε $5.000 (και η Ένωση τα διπλασίασε) σε έναν μην κερδοσκοπικό οργανισμό στο Σικάγο – όπου μεγάλωσε – ο οποίος ενισχύει μπαμπάδες που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους.

Και όχι μόνο. Πέρα από την οικονομική βοήθεια, ο Ναν έχει αναλάβει και ρόλο μέντορα. Ξέρει τι σημαίνει να μεγαλώνεις μόνο με τον πατέρα σου.

Ο Μέλβιν Ναν έγινε τα πάντα. Πατέρας, μητέρα, φίλος, εργαζόμενος... Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Η οικογένειά του, αλλά και αυτή της συζύγου του, του πρόσφερε βοήθεια. Αλλά στην ουσία, όλα περνούσαν από τα χέρια του.

Τίποτα δεν ήταν εύκολο για τον μπαμπά που το πρωί έπρεπε να οδηγεί το φορτηγό του και να παραδίδει την πραμάτεια τους. Κάθε μέρα από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα. Και αφού πετούσε τη φόρμα του οδηγού, έπρεπε να φορέσει εκείνη του πατέρα.

Τα δύο παιδιά του ήθελαν να παίξουν μαζί του μπάσκετμπολ. Εκείνος δεν τους χάλασε το χατίρι. Σχεδόν ποτέ. Τελικά, αυτό ήταν που έδωσε τη δυνατότητα στον γιο του να αλλάξει τη ζωή του.

Όταν ο Ναν επιχείρησε να πραγματοποιήσει το όνειρο χιλιάδων παιδιών, να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, συνάντησε την πρώτη δυσκολία. Καμία ομάδα δεν τον επέλεξε στο Draft του 2018.

Θα έπρεπε να ακολουθήσει τον άλλον δρόμο.

Οι κατηγορίες για τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας, το 2016, έπαιξαν τον ρόλο τους. Ο Ναν δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες πως χτύπησε μία γυναίκα στο κεφάλι, την πέταξε στο έδαφος και της άδειασε ένα ποτήρι νερό!

Το πανεπιστήμιο του Ιλινόι θέλησε να σταθεί στο πλευρό του. Αλλά και να πάρει αποστάσεις. Τον έδιωξε! Και το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ ήταν εκεί για να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία. Όχι άμεσα, αφού ένας φοιτητής που αλλάζει σχολή, πρέπει να μείνει εκτός αθλητικών διοργανώσεων το πρώτο έτος! Όμως αυτή η μετακόμιση

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς του έδωσαν την ευκαιρία. Με ένα συμβόλαιο που ουσιαστικά δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα περισσότερο, πέρα από μία θέση στο Summer League.

Κέρδισε το συμβόλαιό του, καταλήγοντας στην G-League και στους Santa Cruz Warriors.

Οι εμφανίσεις του στην... Α2 του ΝΒΑ, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των Μαϊάμι Χιτ. Στις 10 Απριλίου 2019 προστέθηκε στο ρόστερ τους.

Και σε έναν αγώνα προετοιμασίας, απέναντι στους Χιούστον Ρόκετς, φρόντισε να σκοράρει 40 πόντους!

Αρκετά χρόνια ύστερα, ο Κέντρικ Ναν έχει βρει τον τρόπο να προσφέρει στη δική του οικογένεια. Όπως και ο Μέλβιν, έτσι και ο Κέντρικ, είναι μόνος του. Και μεγαλώνει ο ίδιος τον 4χρονο γιο του, Κάιρεν!

Κάθε φορά που οι Μαϊάμι Χιτ πρέπει να ταξιδέψουν μακριά από την πόλη τους, ο παππούς Μέλβιν παίρνει το αεροπλάνο και έρχεται στη βοήθεια του γιου του!

«Αγαπάει το παιδί του. Και μπορεί να κάνει περισσότερα, απ' όσα μπορούσα να κάνω γι' αυτόν. Τώρα ως ο μοναδικός γονέας μπορεί να θυμηθεί όλα όσα έκανα εγώ και να τα ακολουθήσει», παραδέχτηκε ο Μέλβιν Ναν.

Πάντως, ο μικρός Κάιρεν δεν είναι η μοναδική προσθήκη στη ζωή του. Έχει επιστρέψει και η μητέρα του, η οποία ξεπέρασε την κατάθλιψή της.

Και ο Ναν έχει πια αποδεχτεί την απουσία της τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά την ευγνωμονεί που έστω και αργά κατάφερε να σταθεί στα πόδια της.

Και πλέον, ο guard των Χιτ μπορεί να αναφωνήσει πως «ανήκω σε μία ευτυχισμένη οικογένεια».

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα