Μόουζες Μπράουν: Έμαθε να κρατάει το κεφάλι του ψηλά! (vids)

Μόουζες Μπράουν: Έμαθε να κρατάει το κεφάλι του ψηλά! (vids)

Μόουζες Μπράουν: Έμαθε να κρατάει το κεφάλι του ψηλά! (vids)

bet365

Από ένα viral βίντεο, όπου ένας συμπαίκτης του δεν τον άφησε με σκυμμένο κεφάλι, σε ένα τετραετές συμβόλαιο στο ΝΒΑ με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ! Η ιστορία του Μόουζες Μπράουν συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις: Πότε μην τα παρατάς!

Μία λάθος πάσα. Μία χαμένη κατοχή... Η αρχή μιας υπέροχης ιστορίας. Με μπόλικο πόνο. Άλλο τόσο μόχθο. Αμφισβήτηση. Μα και προσπάθεια. Για ένα χαρούμενο τέλος στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Στο πρώτο κεφάλαιο της ζωής του Μόουζες Μπράουν.

Η νέα ζωή του, μόλις άρχισε. Ο Μόουζες Μπράουν έγινε γνωστός, για τους σχεδόν λάθος λόγους. Σε έναν αγώνα με τη φανέλα του UCLA έκανε μία λάθος πάσα.

Απογοητευμένος, πήρε το δρόμο της επιστροφής στη ρακέτα της ομάδας του. Με το κεφάλι σκυμμένο.

Ο συμπαίκτης του, Τζέιλεν Χαντς τον προλαβαίνει. Με μία ήρεμη κίνηση του σηκώνει το κεφάλι. Δεν χρειάζεται να είναι απογοητευμένος.

Το βίντεο γίνεται viral. Και ο Μόουζες Μπράουν πήρε μία πολύτιμη συμβουλή. Δεν χρειάστηκε να κατεβάσει ξανά το κεφάλι του.

Το ΝΒΑ φρόντισε να του υπενθυμίσει ότι η ζωή δεν είναι εύκολη. Δήλωσε συμμετοχή για το Draft του 2019, αλλά καμία ομάδα δεν θέλησε να του δώσει μία ευκαιρία.

Αυτή ήρθε λίγο αργότερα από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Έμοιαζε με κάτι σαν ευκαιρία. Πρώτα ένα 10ήμερο συμβόλαιο και μετά ένα two-way.

Με τον χρόνο να μοιράζεται άνισα ανάμεσα στους Μπλέιζερς και στους Τέξας Λέντζετς, θυγατρική των Μάβερικς, αφού το Πόρτλαντ είναι μία από τις τρεις ομάδες που δεν έχει ομάδα στη G-League.

Ένα χρόνο αργότερα είχε μία ακόμη ευκαιρία. Του την πρόσφερε η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Και εκείνη με αστερίσκο. Αυτή είναι η ζωή των αθλητών που υπογράφουν... δίπορτο συμβόλαιο (two-way).

Για τέσσερις μήνες οι εμφανίσεις του ήταν λιγοστές. Πράγμα περίεργο σε αυτό το πείραμα που ονομάζεται Οκλαχόμα.

Επιλέχθηκε για την ομάδα της G-League, τους Μπλου, μαζί με τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Στη «φούσκα» του Ορλάντο κέρδισε το βραβείο του παίκτη της εβδομάδας (16-23/2) και ολοκλήρωσε την παρουσία του με 18.5 πόντους, 13.9 ριμπάουντ και 1.9 μπλοκ σε 26.4 λεπτά στο παρκέ.

Κάπου εκεί, το... πείραμα της Οκλαχόμα τον ωφέλησε. Οι Θάντερ αποφάσισαν να βάλουν στην άκρη τον Αλ Χόρφορντ, λόγω ηλικίας και να δώσουν την ευκαιρία στον... οδοστρωτήρα της G-League!

Από το.. τίποτα, ο Μπράουν βρέθηκε στα πολλά και στην αρχική πεντάδα. Και στο δεύτερο παιχνίδι του, κόντρα στους Σικάγο Μπουλς, τελείωσε με 20 πόντους και 16 ριμπάουντ!

Και από τότε δεν κοίταξε ξανά πίσω του. Η Οκλαχόμα φρόντισε να τον επιβραβεύσει. Φρόντισε να μην κατεβάσει ξανά το κεφάλι του από απογοήτευση.

Πρώτα κατάργησε το two-way συμβόλαιό του και ύστερα τον έβαλε να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο, με την τελευταία σεζόν (2023-2024) να είναι επιλογή της ομάδας.

Από τις $495.102 φέτος, την επόμενη σεζόν θα... εκτοξευτεί στο $1.701.593. Και από εκεί στο $1.846.738!

Διαβάστε ακόμα

Νετς - Χόρνετς 130-115: Εύκολα με Ντουράντ! (vid)

Σίξερς - Κλίπερς 106-103: Εμπίντ λαμπρός τους οδηγεί! (vid)

Ρόκετς - Νάγκετς 99-128: Το... βιολί του ο Γιόκιτς! (vid)

Τζαζ - Πέισερς 119-111: Το γύρισαν, αλλά αγωνιούν για Μίτσελ! (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα