Λέικερς: Ο Ντέιβις λείπει, ο ΛεΜπρον «λιώνει» στο παρκέ και το πρώτο σερί ηττών είναι γεγονός! (pics)

Αντωνία Σπανού
Λέικερς: Ο Ντέιβις λείπει, ο ΛεΜπρον «λιώνει» στο παρκέ και το πρώτο σερί ηττών είναι γεγονός! (pics)

bet365

Οι Λέικερς έκαναν το πρώτο σερί από ήττες φέτος, ο Άντονι Ντέιβις παραμένει εκτός και ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει αρχίσει και πιέζεται στο παρκέ.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος οι Λέικερς περνούν την πρώτη μεγάλη κρίση τους. Κόντρα στους Ουίζαρντς έκαναν ακόμα μια ήττα, παίζοντας και πάλι παράταση. Τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν και οι τρεις ήττες σερί το δείχνουν αυτό.

Για πρώτη φορά, μετά την περσινή σεζόν δείχνουν σημάδια αδυναμίας, έκαναν τρεις συνεχόμενες ήττες και ακολουθεί ταξίδι, για να αντιμετωπίσουν τους Τζαζ, που πραγματικά τρομάζουν με όσα κάνουν στο παρκέ. Είναι φανερό ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και γίνονται δυσκολότερα με τον Άντονι Ντέιβις εκτός.

Ο άσος των Λέικερς τραυματίστηκε έμεινε εκτός δύο εβδομάδες και μετά την επανεξέταση θα μείνει για άλλες τέσσερις με τα δεδομένα να γίνονται πάρα πολύ δύσκολα, αφού ο ΛεΜπρον δέχεται τεράστια πίεση. Η ομάδα του Λος Άντζελες παίζει παρατάσεις σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ο ΛεΜπρον στα 36 του παίζει πάρα πολλά λεπτά και δεν έχει την δυνατότητα να πάρει ανάσες.

«Όλη αυτή η ιστορία πως χρειάζομαι και άλλη ξεκούραση... Δεν μιλάω γι' αυτό. Δεν το πιστεύω. Όλοι θέλουμε ξεκούραση διάολε. Αλλά είμαι εδώ για να δουλέψω, να χτυπήσω την κάρτα μου κα να είμαι διαθέσιμος για τους συμπαίκτες μου», σχολίασε ο Τζέιμς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Ο ίδιος, προφανώς, αρνείται ότι παίζει ρόλο ο χρόνος που βρίσκεται στο παρκέ, αλλά και πάλι βλέποντας τα δεδομένα, σίγουρα κάτι έχει αρχίσει να προβληματίζει.

Χαρακτηριστικό και σοκαριστικό είναι το γεγονός πως από τότε που είναι εκτός ο AD, από 50στος που ήταν στα λεπτά, ο ΛεΜπρον εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση, ενώ ήταν στην 10η θέση στις επαφές με την μπάλα, ανέβηκε στην 3η θέση.

Αυτό δείχνει αρχικά πόσο σημαντικός είναι ο Ντέιβις για την ομάδα του και επίσης πόσο μεγάλη πίεση δέχεται ο «Βασιλιάς». O ΛεΜπρον είχε, κόντρα στους Ουίζαρντς 7 από τα 8 λάθη του, όταν η ομάδα του πήρε προβάδισμα 17 πόντων και αυτό είναι κάτι που φαντάζει σχετικά λογικό. Χαλάρωσε από την πίεση και αυτό στο τέλος στοίχισε.

Αρκεί μια ματιά στα λεπτά του ΛεΜπρον στα τελευταία 9 παιχνίδια. Είναι πρώτος σε λεπτά σε όλο το ΝΒΑ. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, στα 36 του παίζει 38,2 λεπτά ανά παιχνίδι, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό. Ακόμα μιλάμε για κανονική διάρκεια και το ΝΒΑ έχει μέλλον.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο ΛεΜπρον νιώθει πίεση. Τα προσωπικά του κίνητρα και φιλοδοξίες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Ο ίδιος πήρε την ευθύνη, αφού έχασε μία βολή στο τέλος της κανονικής περιόδου και σχολίασε πως πρέπει να γίνει καλύτερος, κάτι που φαντάζει υπερβολικά δύσκολο.

Η απουσία του Ντέιβις είναι πιο σημαντική, απ' όσο ίσως πίστευε και ο ίδιος ο «Βασιλιάς». Η πίεση που του παίρνει είναι τεράστια και αυτό πλέον είναι προφανές. Απέναντι τους τώρα είναι η πρόκληση των Τζαζ. Η καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ, αυτή την στιγμή, θα υποδεχθεί τους πρωταθλητές και σίγουρα θα θέλει να δείξει την δυναμική της.

Το ίντερνετ είναι για ακόμα μια φορά αμείλικτο με τον ΛεΜπρον. Οι Αμερικάνοι θέλουν να τον πιέζουν και να τον κατηγορούν και αυτό είναι προφανές. Ήδη υπάρχουν αστεία που τον θέλουν εντελώς ανίκανο χωρίς τον Ντέιβις. Η απώλεια του AD, ίσως δείχνει για πρώτη φορά πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στο παρκέ, αλλά όσα κάνει ο ΛεΜπρον είναι υπεράνθρωπα. Οι υπόλοιποι παίκτες των Λέικερς δεν δείχνουν ανάστημα, κανείς δεν βγαίνει μπροστά και αυτό είναι πρόβλημα.

Οι πρωταθλητές περνούν την πρώτη τους αγωνιστική κρίση και έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε πως θα βγουν από αυτήν.

 

NBA Τελευταία Νέα