Κέβιν Ντουράντ: Η... ξενέρωτη επιστροφή στο Οκλαντ και το «μαρτύριο» της Οκλαχόμα! (vids)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Κέβιν Ντουράντ: Η... ξενέρωτη επιστροφή στο Οκλαντ και το «μαρτύριο» της Οκλαχόμα! (vids)

bet365

Ο Κέβιν Ντουράντ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και το gazzetta.gr θυμάται τι είχε συμβεί στην επιστροφή του KD στην Οκλαχόμα!

Το γήπεδο θα είναι άδειο. Κανείς δεν θα είναι εκεί για να χειροκροτήσει ή να αποδοκιμάσει τον Κέβιν Ντουράντ. Η ψυχή του φιλάθλου είναι... άβυσσος. Ο Ντουράντ πρόσφερε δύο πρωταθλήματα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τα ξημερώματα επιστρέφει στο Όκλαντ.

Για πρώτη φορά από τη φυγή του για το Μπρούκλιν. Για πρώτη φορά από την ημέρα που τραυματίστηκε, στον Καναδά, στη σειρά των τελικών του 2019, απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς.

Χωρίς φωνές. Δίχως φασαρία. Δίχως εκείνη τη... σφυγμομέτρηση του πιο σκληρού κριτή: των φιλάθλων. Η επιστροφή του KD θα γίνει στα βουβά.

Στα χρόνια των Ουόριορς, ο Ντουράντ είχε ενστερνιστεί τον ρόλο του κακού. Όλη η ομάδα των Ουόριορς είχε αγκαλιάσει τον τίτλο των... villains. Πλέον, η μαύρη φορεσιά των Νετς κάνει τον KD όνομα και πράγμα... διαβόητο!

Έναν άνθρωπο σε αποστολή. Όπως, άλλωστε, ήταν και τα προηγούμενα χρόνια τόσο στην Οκλαχόμα, όσο και στο Γκόλντεν Στέιτ.

Όταν επέστρεψε για πρώτη φορά στην Οκλαχόμα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η πόλη τον μισούσε. Είχε διαγράψει όλα όσα είχε κάνει με τη φανέλα της. Και όλα όσα είχε προσφέρει στην κοινότητα. Για την ακρίβεια, ο Ντουράντ συνεχίζει να προσφέρει χρηματικά ποσά σε σχολεία και οργανώσεις που το έχουν ανάγκη.

Και ας άκουσε τα εξ αμάξης. Η 11η Φεβρουαρίου 2017 έμεινε γνωστή ως «η νύχτα του cupcake». Αυτά χρησιμοποιήσαν οι φίλοι των Θάντερ για να πικάρουν τον... μαλθακό Ντουράντ. Και το κάθε λογής χειροκρότημα για τον άλλοτε ήρωα της κερκίδας απαγορεύονταν δια.. ροπάλου!

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έβαλε και το δικό του... χεράκι. «Σου έρχομαι» ήταν η πιο νορμάλ ατάκα του Ουέστμπρουκ στις «κοκορομαχίες» τους, με τον Ντουράντ να απαντάει, σχεδόν βαριεστημένα: «Θα χάσεις» και «και τι με αυτό;».

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Ντουράντ και τους Ουόριορς νικητές (130-114). Και το... cupcake άναψε την άμυνα των Θάντερ. Μέτρησε 34 πόντους (12/21 σουτ, 3/6 τρίποντα, 7/7 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 32:44). Όχι και άσχημα.

Στο φινάλε του αγώνα πήρε ακόμη μία... νίκη. «Περίμενα να έχει περισσότερη φασαρία», είπε ο Ντουράντ.

Από την θορυβώδη Οκλαχόμα, στο... βουβό Όκλαντ!

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ντουράντ ετοιμάζεται για μία ακόμη επιστροφή. Διαφορετική. Ανακουφιστική. Ο κόσμος δεν θα βρίσκεται στην κερκίδα για να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Ο Κέβιν Ντουράντ θα βρίσκεται όμως στο παρκέ. Έχοντας εκτίσει καραντίνα επτά ημερών, αφού είχε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

O Στιβ Κερ συμπέρανε πως είναι κρίμα που ο κόσμος δεν θα είναι στο γήπεδο για να ευχαριστήσει τον Ντουράντ. Ο οποίος τη φετινή σεζόν (σε 18 ματς και έχοντας μπει δύο φορές σε καραντίνα) έχει αριθμούς που παραπέμπουν σε MVP: 29.5 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ!

Οι Ουόριορς, πάντως, είναι προετοιμασμένοι. Έχουν ετοιμάσει ένα βίντεο – αφιέρωμα για τη μεγάλη επιστροφή. Και άλλο ένα για το... δεύτερο μέρος. Σε κάποια άλλη επιστροφή του Ντουράντ, όταν το «σπίτι» των Ουόριορς θα είναι πια γεμάτο από κόσμο.

Όπως και να έχει, έχθρα με τους παίκτες των Ουόριορς δεν υπάρχει. Σε ανύποπτο χρόνο ο Ντουράντ έχει δηλώσει ότι του λείπουν οι πρώην συμπαίκτες του...

 

NBA Τελευταία Νέα