To NBA θα διαθέσει 300 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της μαύρης κοινότητας

Gazzetta team
To NBA θα διαθέσει 300 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της μαύρης κοινότητας

bet365

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το ΝΒΑ, οι ομάδες του πρωταθλήματος θα προσφέρουν 300 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος 10ετίας σε ίδρυμα που θα ασχολείται με την ανάπτυξη της μαύρης κοινότητας.

Συγκεκριμένα οι ομάδες θα δίνουν από 30 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο ώστε τα 10 επόμενο χρόνια να έχουν μαζευτεί 300 εκατομμύρια δολάρια για την φυλετική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Η δημιουργία αυτού του ιδρύματος είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη νέων ευκαιριών για τη μαύρη κοινότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών ΝΒΑ, Κρις Πολ και συνέχισε: «Είμαι υπερήφανος για το πρωτάθλημα και τους παίκτες μας για τη δέσμευσή τους σε αυτόν τον μακροπρόθεσμο αγώνα για ισότητα και δικαιοσύνη και ξέρω ότι θα συνεχίσουμε να βρούμε τα μέσα για να πιέσουμε για ουσιαστική θεσμική αλλαγή».

Από την πλευρά του, ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, σημείωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε τους συλλογικούς πόρους των 30 ομάδων, παικτών και του πρωταθλήματος, για να δημιουργήσουμε σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες για τους μαύρους Αμερικανούς».

 

NBA Τελευταία Νέα