Το «miracle» τρίποντο του Χόρι και ο... προπομπός του τίτλου! (vids)

Το «miracle» τρίποντο του Χόρι και ο... προπομπός του τίτλου! (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 18 χρόνια ο Ρόμπερτ Χόρι ευστοχούσε σε ένα ιστορικό τρίποντο με το οποίο «έκοβε» τον αέρα των Κινγκς και έδινε στους Λέικερς την ώθηση για το «three peat».

Ήταν 26 Μαΐου 2002 και ο 3ος τελικός της Δυτικής Περιφέρειας μεταξύ των Λος Άντζελες Λέικερς και των Σακραμέντο Κινγκς στο «STAPLES Center».

Το σκορ ήταν 99-97 υπέρ των Κινγκς, οι οποίοι (αν και έπαιζαν χωρίς τον Στογιάκοβιτς σε εκείνο το παιχνίδι) «φλέρταραν» έντονα με το δεύτερο «break» της έδρας και με το προβάδισμα με 3-1. Όμως ο... από μηχανής Θεός, Ρόμπερτ Χόρι, έμελλε να γράψει διαφορετικά την ιστορία του ματς.

Οι Λέικερς έχασαν διπλή ευκαιρία να σκοράρουν κάτω από το καλάθι του Σακραμέντο, πρώτη με τον Κόμπι Μπράιαντ και στη συνέχεια με τον Σακίλ Ο' Νιλ. Ο Βλάντε Ντίβατς χαστούκισε τη μπάλα να φύγει μακριά, αλλά κατέληξε στα χέρια του «οπλισμένου» Χόρι ο οποίος με τρίποντο χάρισε στους Λέικερς τη νίκη με 100-99 (Ο' Νιλ 27, Μπράιαντ 25, Χόρι 18 - Ντίβατς 23, Μπίμπι 21, Ουέμπερ 20)!

Αν μη τι άλλο ήταν ένα από τα πιο ιστορικά τρίποντα στα playoffs, με το οποίο οι Λέικερς κατάφεραν να φέρουν τη σειρά στα ίσια και να αποκτήσουν το momentum για τη πρόκριση στους τελικούς και την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα