Σαν σήμερα, το τελευταίο ματς του τεράστιου Μπιλ Ράσελ! (vid)

Σαν σήμερα, το τελευταίο ματς του τεράστιου Μπιλ Ράσελ! (vid)

Gazzetta team
Σαν σήμερα, το τελευταίο ματς του τεράστιου Μπιλ Ράσελ! (vid)

bet365

Ο Μπιλ Ράσελ αποχώρησε από τα παρκέ του ΝΒΑ ως πρωταθλητής έπειτα από το Game 7 της σειράς με τους… αγαπημένους του Λέικερς πριν από 51 χρόνια.

Για κάποιους ήταν «τρομακτικός» και κυρίαρχος παίκτης στο ΝΒΑ, με πολλές διακρίσεις, όπως τα 11 πρωταθλήματα που κατέκτησε με τους Σέλτικς, κι άλλα δύο που πήρε ως προπονητής με την ομάδα της Βοστώνης.

Για άλλους ήταν εγωιστής και ψυχρός, με μια ιδιότροπη συμπεριφορά, που πολλές φορές μεταφραζόταν σε αλαζονεία.

Αυτά, όμως, που έκανε ο Μπιλ Ράσελ εκτός παρκέ ήταν πολύ πιο σημαντικά και ικανά να έχουν αντίκτυπο ακόμα και σήμερα.

Ο πάλαι ποτέ ΝΒΑer δεν ήταν γνωστός μόνο για τα αγωνιστικά του κατορθώματα, αλλά και για την δράση του κατά του ρατσισμού, καθώς ήταν εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος στο θέμα αυτό. Μικρός είδε τους γονείς του να είναι θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, ενώ κι ο ίδιος υπέστη πολλά, ακόμα κι όταν ήταν παίκτης των Σέλτικς.

Σαν σήμερα, λοιπόν στις 5 Μαΐου 1969 ο τεράστιος Μπιλ Ράσελ έδωσε το τελευταίο παιχνίδι του στο ΝΒΑ. Ήταν το Game 7 της σειράς των Τελικών με τους Λέικερς, εκεί όπου οι «Κέλτες» επικράτησαν με σκορ 108-106 χάρη στο περίφημο «Lucky Shot» του Ντον Νέλσον.

Παρεμπιπτόντως, ο Ράσελ συμμετείχε σε 10 Game 7s στη σπουδαία καριέρα του!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα