ΝΒΑ: Χωρίς αντι-ντόπινγκ κοντρόλ στη διακοπή

Gazzetta team
ΝΒΑ: Χωρίς αντι-ντόπινγκ κοντρόλ στη διακοπή

bet365

ΝΒΑ και Ένωση Παικτών ήρθαν σε συμφωνία για τον έλεγχο ντόπινγκ, στο διάστημα που θα είναι κλειστή η λίγκα, λόγω κορονοϊού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν γι' αυτό το προσωρινό μέτρο, κατά το οποίο δεν θα γίνονται τα λεγόμενα «drug test» στους παίκτες, όσο παραμένει κλειστή η λίγκα, εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι παίκτες, υπό κανονικές συνθήκες, υποβάλλονται σε έξι αιφνιδιαστικούς ελέγχους στη διάρκεια της σεζόν και κατά τη διάρκεια που δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όμως, ο Covid-19 έχει βάλει «λουκέτο» σε όλη την αγωνιστική δραστηριότητα κι έτσι πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι παίκτες που οι παίκτες εντοπίζονται θετικοί σε ναρκωτικά, τιμωρούνται από το ΝΒΑ για τουλάχιστον δύο χρόνια, και οι παίκτες που εντοπίζονται θετικοί σε ουσίες που ενισχύουν την απόδοση, τιμωρούνται για 25 παιχνίδια για την πρώτη παράβαση, 55 παιχνίδια για την δεύτερη και την τρίτη κόβονται από το πρωτάθλημα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Αν κάποιος βρεθεί θετικός για ηρωίνη ή κοκαΐνη τιμωρείται αυτόματα με δύο χρόνια.

 

NBA Τελευταία Νέα