NBA: Ποιος αξίζει περισσότερο να βγει MVP; (poll)

Νίκος Καρφής
Ο Αντετοκούνμπο αγκαλιάζει τον Εμπίντ

bet365

Τρεις είναι οι διεκδικητές του βραβείου του MVP και το Gazzetta δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να ψηφίσουν ποιος θα πανηγυρίσει στο τέλος.

Η κούρσα για το βραβείο του MVP έχει πάρει... φωτιά και είναι η πιο συναρπαστική των τελευταίων ετών. Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν το τέλος της regular season και η αλήθεια είναι πως τρεις παίκτες έχουν ξεχωρίσει, ενώ και οι ομάδες τους είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία.

Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Τζοέλ Εμπίντ και Νίκολα Γιόκιτς πραγματοποιούν απίθανη σεζόν και θέλουν να πάρουν σπίτι τους το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. Ο Greek Freak ψάχνει το τρίτο ΜVP της καριέρας του, ενώ ο Σέρβος σέντερ θέλει να κάνει το three-peat στο συγκεκριμένο βραβείο. Τέλος ο Καμερουνέζος σταρ των Σίξερς αναζητά το πρώτο του και θέλει να πάρει εκδίκηση για το περσινό, αφού και τότε είχε εξαιρετικούς αριθμούς.

Aρχικά ο ηγέτης των Μπακς οδηγεί την ομάδα του στο καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ, με τα ελάφια να είναι στο 50-20. Ο Γιάννης μετρά 31.4 πόντους, 11.9 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ και 54.2% εντός παιδιάς με 0.8 μπλοκ και 0.7 κλεψίματα ανά ματς. Ο Έλληνας σταρ έχει κατακτήσει το βραβείο το 2019 και το 2020 για να τον διαδεχθεί ο Joker.

Στη συνέχεια ο Νίκολα Γιόκιτς πάει για σεζόν με μέσους όρους triple double, αφού μετρά 24.9 πόντους, 11.8 ριμπάουντ και 9.9 ασίστ με 63.3% εντός παιδιάς, 0.7 μπλοκ και 1.2 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Οι Νάγκετς βρίσκονται στην κορυφή της Δύσης με ρεκόρ 47-24.

Tέλος ο Τζοέλ Εμπίντ μετρά φέτος 33.5 πόντους, 10.2 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ με 54.5% εντός παιδιάς, 1.7 μπλοκ, 1.1 κλεψίματα και τους Σίξερς να είναι δεύτεροι στην Ανατολή με ρεκόρ 48-22.

Αυτή τη στιγμή έχει γίνει φαβορί ο Τζοέλ Εμπίντ στοιχηματικά μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αν ο Γιόκιτς πάρει τρίτο σερί MVP, θα μπει σε ένα κλειστό club παικτών με three-peat σε MVP. Στο παρελθόν το έχουν κάνει οι Μπιλ Ράσελ, Λάρι Μπερντ και Γουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Κορυφαίος σκόρερ ανάμεσα στους τρεις φέτος, είναι ο Εμπίντ. Στα ριμπάουντ στην κορυφή είναι οριακά ο Γιάννης, ενώ στις ασίστ άνετα πρώτος είναι ο Joker. Στα μπλοκ κουμάντο κάνει ο Joel, ενώ στα κλεψίματα ο Γιόκιτς είναι οριακά μπροστά από τον Καμερουνέζο.

Έφτασε η ώρα να ψηφίσετε

Powered by Poll Maker

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα