Κομισάριος ΝΒΑ: «Θα είμαι απογοητευμένος αν σε 5 χρόνια δεν έχουμε γυναίκα head coach στη Λίγκα»

Κομισάριος ΝΒΑ: «Θα είμαι απογοητευμένος αν σε 5 χρόνια δεν έχουμε γυναίκα head coach στη Λίγκα»

bet365

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, μίλησε για τον... στόχο των επόμενων πέντε χρόνων για το ΝΒΑ επιστρατεύοντας περισσότερες γυναίκες στη Λίγκα και δη σε πόστο head coach.

Το ΝΒΑ βρίσκεται σε περίοδο... αναδόμησης και ο κομισάριος της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, εστιάζει την προσοχή του και στην παρουσία των γυναικών που προς το παρόν έχει ισχυροποιηθεί. Οι ομάδες που απαρτίζουν το κορυφαίο μπασκετικό πρωτάθλημα έχουν κατά καιρούς προχωρήσει σε συνεντεύξεις με γυναίκες προπονήτριες για μία πιθανή συνεργασία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ευδοκιμήσει.

Από τα πρόσφατα παραδείγματα αποτελεί η Μπέκι Χάμον, η οποία υπήρξε επί σειρά ετών στο πλευρό του θρυλικού Γκρεγκ Πόποβιτς (2014-2022) ως το.. δεξί του χέρι στο staff των Σαν Αντόνιο Σπερς. Η ίδια δεν κατάφερε να βρει την προπονητική της στέγη σε κάποιο ομάδα του ΝΒΑ και μεταπήδησε στο WNBA, όπου στην πρώτη της χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με τις Las Vegas Aces, αλλά και Coach of the Year.

Ο Σίλβερ, λοιπόν, μιλά για τους στόχους που θέτει σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα τονίζοντας πως «Θα ήμουν πολύ απογοητευμένος αν, σίγουρα, σε πέντε χρόνια δεν έχουμε δει την πρώτη γυναίκα προπονητή στο ΝΒΑ...Το έχω ξαναπεί, όσο και αν ο επαγγελματικός αθλητισμός έχει οδηγήσει το WNBA και το NBA σε ορισμένους τομείς, είμαστε λίγο πίσω σε αυτό. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερες γυναίκες προπονήτριες. Θα έπρεπε ήδη να είχαμε. Θα έπρεπε να έχουμε περισσότερες γυναίκες διαιτητές. Είναι κάτι για το οποίο δουλεύουμε πολύ σκληρά αυτή τη στιγμή».

 

NBA Τελευταία Νέα