Ζάιον Γουίλιαμσον: Μία ιστορία εξιλέωσης χωρίς ούτε ένα χαμένο χτύπο (vids)

Ζάιον Γουίλιαμσον: Μία ιστορία εξιλέωσης χωρίς ούτε ένα χαμένο χτύπο (vids)

Ζάιον Γουίλιαμσον: Μία ιστορία εξιλέωσης χωρίς ούτε ένα χαμένο χτύπο (vids)

bet365

O Ζάιον Γουίλιαμσον επέστρεψε. Για να δείξει ότι είναι απλώς ένα «what if...». Είναι εδώ, ξανά στο παρκέ, μετά από 534 ημέρες.

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον μετρούσε καρτερικά τις ημέρες. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Η περσινή σεζόν χάθηκε. Με ευθύνη της ομάδας του. Και δικής του. Αυτός επέμενε να αγωνιστεί στα playoffs για να βοηθήσει τους φιλόδοξους Πέλικανς, όμως η ομάδα της Νέας Ορλεάνης δεν ήθελε να διακινδυνεύσει ένα νέο τραυματισμό.

Η αλήθεια είναι πως ένας τέτοιος παραλίγο να του στερήσει τη συμμετοχή στο εναρκτήριο ματς της σεζόν. Αλλά ο Ζάιον ήταν εκεί. Στην πόλη με τη μεγαλύτερη μπασκετική σκηνή. Αλλά στην άλλη άκρη της, στην έδρα των Μπρούκλιν Νετς και όχι στο «Μάντισον Σκουάερ Γκάρντεν».

Δεν άλλαξε κάτι στο στόχο του. «Υπάρχει αρκετός χώρος για βελτώση. Ακόμη μαθαίνω από τους συμπαίκτες μου. Τώρα πια μπαίνουμε σε κανονική ροή αγώνων. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος να βελτιωθώ. Ήταν σαν μία ανάσα φρέσκου αέρα», είπε ο Ζάιον.

Και αφού ανέφερε τους συμπαίκτες του, μολονότι βρίσκεται στην 4η σεζόν του στη Νέα Ορλεάνη, έχει αγωνιστεί μόλις με δύο από τους συμπαίκτες του: Τον Μπράντον Ίνγκραμ και τον Νάτζι Μάρσαλ!

Η πρώτη εμφάνισή του, μετά από 534 ημέρες αποχής, χαρακτηρίστηκε ως «τίμια» από τον προπονητή του, Γουίλι Γκριν.

Τι έκανε ο Ζάιον; Μέτρησε 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, παίζοντας 30:02! «Έμοιαζε σαν μην έχει χάσει ούτε ένα χτύπο», παραδέχτηκε συμπληρώνοντας ο προπονητής του.

Για το πρώην Νο1 του Draft μίλησε και ο Κέβιν Ντουράντ, εστιάζοντας στην υγεία του: «Μου έμοιαζε υγιής, έμοιαζε καλά. Πήρε 22 σουτ, 9 ριμπάουντ, 25 πόντους, σε αυτό το σημείο είναι κάτι τυπικό γι' αυτόν».

Δεν γνωρίζουμε αν ο KD ρώτησε, προτού μιλήσει, με τον συμπαίκτη του, Μπεν Σίμονς για τον Ζάιον. Ο Αυστραλός, λόγω ύψους ανέλαβε πολλές φορές το μαρκάρισμα του Γουίλιαμσον. Το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθεί με έξι φάουλ, αγωνιζόμενος μόλις για 23 λεπτά.

Η κριτική των κιλών

Στο διάστημα της απουσίας του, η σιλουέτα του Ζάιον έγινε σημείο συζήτησης και αναφοράς. Όχι άδικα, τουλάχιστον σύμφωνα με τις εικόνες που κυκλοφορούσαν. Μάλιστα, ο παίκτης των Πέλικανς είχε γίνει μέχρι και άρμα στην περίφημη παρέλαση που γίνεται στην πόλη της Νέας Ορλεάνης.

Φυσικά και ήταν με πολλά παραπανίσια κιλά και τον εμφάνιζαν να τρώει. Όλα αυτά μοιάζουν πλέον μακρινά για τον Ζάιον.

Μολονότι στις τρεις πρώτες σεζόν της καριέρας του έχει αγωνιστεί μόλις σε 86 αγώνες, από τους πιθανούς 227. Πλέον, ο Γουίλιαμσον έχει «δεθεί» με τη Νέα Ορλεάνη.

Το συμβόλαιό του έχει ισχύ μέχρι τη σεζόν 2027-2028 και θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 193 εκατομμύρια δολάρια. Αν προστεθούν και κάποιες παράμετροι, τότε το ποσό μπορεί να φτάσει στα 223 εκατομμύρια.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα