Μάτζικ Τζόνσον για Ράσελ: «Ήταν το είδωλό μου, χάραξε τον δρόμο για εμάς και έξω από τα γήπεδα»

Newsroom
Μάτζικ Τζόνσον για Ράσελ: «Ήταν το είδωλό μου, χάραξε τον δρόμο για εμάς και έξω από τα γήπεδα»

bet365

Ο Μάτζικ Τζόνσον καθώς και νυν αλλά και πρώην παίκτες των Σέλτικς αποχαιρετούν με συγκινητικά λόγια τον Μπιλ Ράσελ!

Η είδηση του θανάτου του Μπιλ Ράσελ σε ηλικία 88 ετών έσκασε σαν... κεραυνός εν αιθρία, με ολόκληρη την μπασκετική κοινότητα να μένει αποσβολωμένη. Ο Ράσελ άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του με τη φανέλα των Σέλτικς, με τους οποίους και κατέκτησε 11 δαχτυλίδια.

Ο Μάτζικ Τζόνσον ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στο twitter, γράφοντας πως «ο Μπιλ Ράσελ ήταν το είδωλό μου. Τον παρακολουθούσα εντός και εκτός κορτ. Η επιτυχία του είναι αδιαμφισβήτητη, κατέκτησε 11 τίτλους στο ΝΒΑ. Εκτός των παρκέ ήταν αυτός που χάραξε τον δρόμο για ανθρώπους όπως εγώ» αναφέρει ο Μάτζικ, καθώς ο Ράσελ ήταν γνωστός και για τους αγώνες του ενάντια του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ.

Όπως είναι λογικό άπαντες στη Βοστώνη είναι δεμένοι μαζί του και η απώλειά του, τους αγγίζει ακόμα περισσότερο. Ο Τζέισον Τέιτουμ τον αποχαιρέτησε με ένα τουίτ, ευχαριστώντας τον για όλα, ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν δηλώνει ευλογημένος που πέρασε χρόνο μαζί του, ευχαριστώντας τον επίσης για όσα του έμαθε.

Για μία μέρα λύπης κάνει λόγο ο Πολ Πιρς, που δεν κρύβει ότι θα του έπαιρνε ένα 24ωρο για να εξηγήσει τι σήμαινε για αυτόν η θρυλική φιγούρα του Ράσελ.

Ενώ ο Καρμέλο Άντονι μιλάει για τον Ράσελ και το πόσο τον ενέπνευσε σε πολλά επίπεδα της ζωής του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα