Μάτζικ Τζόνσον για Ράσελ: «Ήταν το είδωλό μου, χάραξε τον δρόμο για εμάς και έξω από τα γήπεδα»

Newsroom
Μάτζικ Τζόνσον για Ράσελ: «Ήταν το είδωλό μου, χάραξε τον δρόμο για εμάς και έξω από τα γήπεδα»

bet365

Ο Μάτζικ Τζόνσον καθώς και νυν αλλά και πρώην παίκτες των Σέλτικς αποχαιρετούν με συγκινητικά λόγια τον Μπιλ Ράσελ!

Η είδηση του θανάτου του Μπιλ Ράσελ σε ηλικία 88 ετών έσκασε σαν... κεραυνός εν αιθρία, με ολόκληρη την μπασκετική κοινότητα να μένει αποσβολωμένη. Ο Ράσελ άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του με τη φανέλα των Σέλτικς, με τους οποίους και κατέκτησε 11 δαχτυλίδια.

Ο Μάτζικ Τζόνσον ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στο twitter, γράφοντας πως «ο Μπιλ Ράσελ ήταν το είδωλό μου. Τον παρακολουθούσα εντός και εκτός κορτ. Η επιτυχία του είναι αδιαμφισβήτητη, κατέκτησε 11 τίτλους στο ΝΒΑ. Εκτός των παρκέ ήταν αυτός που χάραξε τον δρόμο για ανθρώπους όπως εγώ» αναφέρει ο Μάτζικ, καθώς ο Ράσελ ήταν γνωστός και για τους αγώνες του ενάντια του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ.

Όπως είναι λογικό άπαντες στη Βοστώνη είναι δεμένοι μαζί του και η απώλειά του, τους αγγίζει ακόμα περισσότερο. Ο Τζέισον Τέιτουμ τον αποχαιρέτησε με ένα τουίτ, ευχαριστώντας τον για όλα, ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν δηλώνει ευλογημένος που πέρασε χρόνο μαζί του, ευχαριστώντας τον επίσης για όσα του έμαθε.

Για μία μέρα λύπης κάνει λόγο ο Πολ Πιρς, που δεν κρύβει ότι θα του έπαιρνε ένα 24ωρο για να εξηγήσει τι σήμαινε για αυτόν η θρυλική φιγούρα του Ράσελ.

Ενώ ο Καρμέλο Άντονι μιλάει για τον Ράσελ και το πόσο τον ενέπνευσε σε πολλά επίπεδα της ζωής του.

 

NBA Τελευταία Νέα