Γουόριορς: Περιμένοντας τον Γκριν για το απαραίτητο break (vids)

Γουόριορς: Περιμένοντας τον Γκριν για το απαραίτητο break (vids)

Γουόριορς: Περιμένοντας τον Γκριν για το απαραίτητο break (vids)

bet365

Όσο κι αν τραβήξει μόνος ο Κάρι, όσο κι αν ο Κλέι τον πλησιάσει, αν αληθεύει ότι «δίχως τον Ντρέιμοντ δεν θα ήμασταν η ομάδα που βλέπει τώρα ο κόσμος», ο Γκριν είναι απαραίτητος για το break των Γουόριορς στη Βοστόνη.

Η παραδοχή πως έπαιξε σκ@@@, είναι μια αρχή. Για την ακρίβεια, είναι η ... ωμή αλήθεια για τον 3ο τελικό, εκεί όπου η Βοστόνη πήρε κεφάλι με 2-1 στη σειρά με τους Γουόριορς. Οι «πολεμιστές» όσο κι αν έβλεπαν τον Κάρι να φτάνει στους 31 πόντους και τον Κλέι Τόμπσον ν' ακολουθεί με 25, είχαν ανάγκη από μεγαλύτερες και περισσότερες βοήθειες.

Ο Γκριν των 2 πόντων, ο Λούνεϊ των 6 και ο Πουλ των 10 δεν μπορούν να είναι αρκετοί όταν οι Σέλτικς ανεβαίνουν πολύ στο σκορ. Και κάπου εκεί, η κουβέντα επικεντρώνεται στο όνομα του Power Forward του Γκόλντεν Στέιτ.

  • Τα πήρε με τη σειρά και το «5» ήταν... τα φάουλ

Αν ο Κάρι παίξει κανονικά παρά το τραυματισμένο του πόδι από την πτώση του Χόρφορντ πάνω του στο φινάλε του 3ου τελικού, αν ο Κλέι συνεχίσει να τον εξυψώνει προκειμένου να πεισμώσει, τότε ο Γκριν ΟΦΕΙΛΕΙ να εμφανιστεί σε σούπερ κατάσταση. Γιατί οι αριθμοί του από το τρίτο παιχνίδι της σειράς, είναι τέτοιοι που προκαλούν απογοήτευση. Και φυσικά προκάλεσαν και τη δική του.

Παίρνοντας... με τη σειρά τα στατιστικά, ο Ντρέιμοντ είχε 2 πόντους, 3 ασίστ, 4 ριμπάουντ και... 5 φάουλ. Αποβλήθηκε στην προσπάθεια των Γουόριορς να διεκδικήσουν το break από το πρώτο ματς της Βοστόνης προκειμένου να είναι κάπως πιο ευνοϊκή η συνέχεια.

Αν και αυτή η συνέχεια μόνο... προβλέψιμη δεν μπορεί να είναι. Με αυτές τις ομάδες και με όσα έχουμε δει σε όλα τα φετινά Playoffs με τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα που μπορεί να παρουσιάσει κάθε αντίπαλος.

  • Το 15-15 που δεν τον τιμά καθόλου

Από το Game2 της σειράς με τους Σέλτικς και την ισοφάριση των Γουόριορς σε 1-1, ο Ντρέιμοντ Γκιν μπήκε στο Top-10 των παίκτών με τις περισσότερες ασίστ στα χρονικά του μαγικού κόσμου του NBΑ. Αναρριχήθηκε στις 188 ξεπερνώντας τον Λάρι Μπερντ και πλέον έχει μειώσει την απόστασή του από τον 9ο Τζον Χάβλιτσεκ των 195.

Υπερηφανεύτηκε. Ίσως... ειρωνεύτηκε κιόλας τον κόσμο. «Μια χαρά για κάποιον που λέτε ότι δεν μπορεί να πασάρει» έγραψε στα social media, ωστόσο, επειδή η ζωή είναι τέτοια που σου μαθαίνει την ταπεινότητα όταν είσαι στα ουράνια, ο Γκριν έπρεπε να μασήσει παρά να μιλήσει.

Αυτή τη στιγμή μετά από 3 ματς με τους Κέλτες και μερικές ώρες πριν από το 4ο παιχνίδι των φετινών τελικών του NBA, βρίσκεται στο 15-15 σε... φάουλ και πόντους! Μόνο τόσο έχει σκοράρει! Και ναι, ίσως να πασάρει, ίσως να το έχει αποδείξει στο παρελθόν, όμως, το Γκόλντεν Στέιτ θέλει πολλά περισσότερα από εκείνον, αν είναι να κυνηγήσει μέχρι τέλους το δαχτυλίδι.

Και αυτή τη στιγμή, το 4ο ματς στη Βοστόνη, είναι κάτι παραπάνω από must win. Κι αν θέλει να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους σπουδαίους, ο Ντρέιμοντ πρέπει να εμφανιστεί.

  • Κάνει την αυτοκριτική του, ώρα για το παρκέ

«Όπως είπα και στο podcast μου, πρέπει να βρω ισορροπία. Ή καλύτερα, να ξαναγίνω ο Ντρέιμοντ. Ξέρω καλύτερα απ' όλους τον τρόπο με τον οποίο μπορώ να παρουσιάσω ξανά τον καλύτερό μου εαυτό και πόσο καλύτερος μπορώ να είμαι στο γήπεδο για την ομάδα μου» είπε την Πέμπτη στο περιθώριο της προπόνησης των Γουόριορς ο Γκριν. Και τουλάχιστον γνωρίζει τι κάνει λάθος και τι... δεν κάνει σωστά.

Γιατί αν ψάξει κανείς να βρει κάτι θετικό από τη σειρά που έχει κάνει ο Power Forward, μάλλον θα είναι σαν τον ψύλλο στ' άχυρα.

Στο 3ο παιχνίδι, δεν είχε σκοράρει καν στο πρώτο ημίχρονο. Είχε μια ασίστ, δυο λάθη και δυο φάουλ στα πρώτα 24 λεπτά της αναμέτρησης. Και το αίσθημα πως απογοήτευσε τον Στεφ και τους υπόλοιπους, τον κυρίευσε. «Πάντοτε υπερηφανεύομαι ότι προσφέρω στην ομάδα μου και αυτό χρειαζόμαστε και τώρα για να πάρουμε τη νίκη και να ισοφαρίσουμε ξανά».

Και μπορεί οι πόντοι του να είναι ελάχιστοι, αλλά ελάχιστη είναι και η συνεισφορά του στην άμυνα. Σε αυτούς τους τελικούς, οι Γουόριορς και ο Κερ θέλουν τον... θηριώδη αμυντικό Γκριν να κάνει την εμφάνισή του. Γιατί όσο ανεβαίνουν οι Σέλτικς στο σκορ, τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα ζόρια...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα