Ουόριορς - Σέλτικς: Ξανά στους τελικούς ύστερα από 58 χρόνια, πώς ήταν τότε ο αθλητικός κόσμος (vids)

Ουόριορς - Σέλτικς: Ξανά στους τελικούς ύστερα από 58 χρόνια, πώς ήταν τότε ο αθλητικός κόσμος (vids)

bet365

Ουόριορς εναντίον Σέλτικς και πάλι στους τελικούς του ΝΒΑ ύστερα από 58 χρόνια και το Gazzetta θυμάται πώς ήταν ο... αθλητικός κόσμος εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων το 1964.

1964 - 2022.

Έπρεπε να περάσουν 58 ολόκληρα χρόνια για να διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους οι Ουόριορς με τους Σέλτικς στους τελικούς του ΝΒΑ. Τότε ως.. Σαν Φρανσίσκο και όχι ως Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Τότε που είχαν αρχίσει να γιγαντώνεται οι... τιτανομαχίες του Μπιλ Ράσελ με τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν. Τότε που οι δύο ομάδες είχαν τα καλύτερα ρεκόρ σε Δύση και Ανατολή αντίστοιχα. Τότε που το μπάσκετ είχε εντελώς διαφορετική μορφή. Τότε που υπήρχαν όλες και όλες εννέα ομάδες, τέσσερις στην Ανατολική Περιφέρεια και άλλες πέντε στην Δυτική.

Ο Στεφ Κάρι και ο Τζέισον Τέιτουμ θα προσπαθήσουν να δικαιώσουν τις προσδοκίες στους φετινούς τελικούς και να «γεμίσουν» ιδανικά τα παπούτσια των δύο θρύλων της εποχής. Το πρωτάθλημα είχε καταλήξει στους Μπόστον Σέλτικς οι οποίοι είχαν επικρατήσει με 4-1 νίκες των Σαν Φρανσίσκο Ουόριορς και έφταναν στην κατάκτηση του 7ου -τότε- και μάλιστα συνεχόμενου τίτλου (από τα 7 που αριθμούν έως σήμερα).

Μπορεί ο Τσάρμπερλεϊν να σάρωσε τα πάντα στους ατομικούς αριθμούς έχοντας κατά μέσο όρο στους τελικούς 29.2 πόντους, 27.6 ριμπάουντ και 2/4 ασίστ ωστόσο ο Μπιλ Ράσελ των 11.2 πόντων, των 15.2 ριμπάουντ και των 5 ασίστ φορούσε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Οι Σαμ Τζόουνς (21.2π.), Τζον Χάβλιτσεκ (18.4π.,) και Τομ Χέινσον (15π., 8.8ριμπ.) ήταν εκείνοι που τον συμπλήρωναν ιδανικά και συνέθεταν την απίθανη ομάδα των Μπόστον Σέλτικς.

Τι είχε ωστόσο συμβεί το 1964 στον αθλητικό κόσμο και δη την τελευταία χρονιά που βρέθηκαν αντίπαλοι στους τελικούς οι Ουόριορς και οι Σέλτικς;

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ 1964

Πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ είχε αναδειχθεί ο Όσκαρ Ρόμπερτσον με 31.4 πόντους, 11 ασίστ και 9.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο

Καλύτερος rookie ήταν ο Τζέρι Λούκας (17.7π., 17.4ριμπ.) με τους Σινσινάτι Ρόγιαλς.

Το UCLA του θρυλικού Τζον Γούντεν κατακτούσε το πρώτο του πρωτάθλημα στο NCAA κερδίζοντας στον τελικό το Ντιουκ

Ο Κάσιους Κλέι (κατά κόσμον Μοχάμεντ Άλι) στεφόταν παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία βγάζοντας «νοκ άουτ» τον Σόνι Λίστον

Πραγματοποιήθηκαν στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τον Μαρκ Σπιτζ να κλέβει ολοκληρωτικά την παράσταση στην κολύμβηση.

Στους διπλούς τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης στο μπάσκετ (σ.σ. νυν EuroLeague) η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κατακτήσει το τρόπαιο απέναντι στην Σπαρτάκ Μπρνο της Τσεχίας.

H Ισπανία είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο EURO 1964 που είχε διεξαχθεί στην έδρα της, κερδίζοντας με 2-1 στον τελικό την Σοβιετική Ένωση.

Η Ίντερ κατακτούσε το πρωτάθλημα Ευρώπης (σ.σ. νυν Τσάμπιονς Λιγκ) έχοντας νικήσει στον τελικό του «Praterstadion» την Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1.

Η Σπόρτινγκ Λισαβώνας είχε κατακτήσει αντίστοιχα το Κύπελλο Κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης, κερδίζοντας στην Αμβέρσα την ΜΤΚ Βουδαπέστης με 1-0.

ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1964

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας στο μπάσκετ τερματίζοντας στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω της τον Ηρακλή.

Αντίστοιχα πρωταθλητής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο ήταν ο Παναθηναϊκός του Στέφαν Μπόμπεκ και μάλιστα διατηρώντας το αήττητο, ενώ ακολούθησαν ο Ολυμπιακός στην δεύτερη θέση και η ΑΕΚ στην 3η θέση.

Η ΑΕΚ ήταν η Κυπελλούχος στο ποδόσφαιρο αλλά χωρίς να... παίξει ποτέ σε τελικό. Αιτία ήταν τα σοβαρά επεισόδια στον ημιτελικό Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να διακοπεί στην παράταση και να μην διαταχθεί επανάληψη της αναμέτρησης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα