Γκίντεϊ: Το «διαμάντι» των Θάντερ μπορεί να γίνει η λύτρωση τους (vids)

Γκίντεϊ: Το «διαμάντι» των Θάντερ μπορεί να γίνει η λύτρωση τους (vids)

Νίκος Καρφής
Γκίντεϊ: Το «διαμάντι» των Θάντερ μπορεί να γίνει η λύτρωση τους (vids)

bet365

O Τζος Γκίντεϊ συνεχίζει να κάνει... παπάδες με τους Θάντερ, όντας το μοναδικό κέρδος από μια χαμένη σεζόν. Το μέλλον της Οκλαχόμα στα... χέρια του.

Οι Θάντερ δεν ελπίζουν σε κάτι φέτος, αφού οι πιθανότητες να μπουν στο play in τουρνουά είναι ελάχιστες. Ωστόσο η Οκλαχόμα μπορεί να αισθάνεται τυχερή με την επιλογή που έκανε στο φετινό draft, δηλαδή τον Τζος Γκίντεϊ.

Ένας 19χρονος που αντιλαμβάνεται έξοχα το παιχνίδι και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, βάζοντας το μυαλό του να δουλεύει με 1000 στροφές για να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά των συμπαικτών του. Είναι ο rookie με το καλύτερο ποσοστό ασίστ-λαθών στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, κάτι που λέει πολλά για την διορατικότητα του, την ηρεμία του και την δημιουργία που προσφέρει στην Οκλαχόμα.

Rookie που διαβάζει τέλεια το παιχνίδι

Ένας εξαιρετικός πασέρ που έχει σκεφτεί τι θα κάνει πριν το κάνει. Το έχει δουλέψει στο μυαλό του. Κλασικός παίκτης ομάδας που δεν θα σκεφτεί το δικό του καλό, αλλά θα βάλει παραπάνω την συλλογικότητα. Του αρέσει να ψάχνει την ασίστ, ενώ πολλές φορές παίρνει screen στην κορυφή και δημιουργεί φάσεις για να τις τελειώσουν οι ψηλοί του. Πασέρ με υψηλό... ταβάνι με κοφτερό μυαλό όπως είπαμε και παραπάνω.

Μπορεί να απειλήσει και από το τρίποντο. Όταν πλησιάζει τη ρακέτα, αρέσκεται να τελειώνει τη φάση με δεξί χέρι και ποτέ δεν θα εκβιάζει προσπάθεια, ψάχνοντας πάντα την καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα του. Το μυαλό του και οι αποφάσεις που παίρνει στα ματς δεν μοιάζουν με παιδί 19 ετών σε rookie season, αλλά με 30άρη ή καλύτερα για παίκτη που έχει 15 χρόνια εμπειρίας στη λίγκα.

Πολλά ρεκόρ στην πρώτη του σεζόν

Απέναντι στους Nικς και τη νίκη της ομάδας του, ήταν εκπληκτικός και το κοντέρ έγραψε 28 πόντους, 12 ασίστ και 11 ριμπάουντ. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο νεότερος παίκτης της ιστορίας στο ΝΒΑ με triple double σε 2 σερί ματς. Επιπλέον πέτυχε το 10ο ματς με 10+ ασίστ και άφησε πίσω του τον Λούκα Ντόντσιτς, όντας πλέον στην τρίτη θέση για teenager. Μόνο ο ΛεΜπρόν και ο Μάρμπουρι έχουν παραπάνω. Τέλος πριν λίγο καιρό στο ματς με τους Πέλικανς, μας έδειξε τι μπορεί να κάνει ένας παίκτης για να βοηθήσει μια ομάδα, αν βρεθεί σε τραγικό βράδυ στο σκοράρισμα. Κόντρα στους Πελεκάνους ο rookie των Θάντερ που αποτελεί έναν εκ των 4-5 κορυφαίων πρωτοετών στο ΝΒΑ , είχε 0 πόντους (0/8 σουτ), 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, μια απίθανη επίδοση που είχε να εμφανιστεί από το 1971. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα ρεκόρ που σπάει φέτος.

Άλλωστε οι Θάντερ θέλουν ξανά να αρχίσουν να θυμίζουν ομάδα playoffs τα επόμενα χρόνια και αυτό θα γίνει σιγά σιγά, αφού στην ομάδα υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες που όμως πρέπει να βελτιωθούν και να αποκτήσουν εμπειρίες γιατί δεν έχουν κάποιον σταρ να τους κουβαλήσει. Ο Γκίντεϊ μοιάζει το ιδανικό άτομο με το οποίο θα πορευτούν την επόμενη μέρα και θα του δώσουν τα κλειδιά, φέρνοντας όμως δίπλα του τα κατάλληλα κομμάτια. Άλλωστε στην ομάδα υπάρχει και ο εξαιρετικός Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, αλλά και τα prospects Ποκουσέφσκι, Ντορτ και Μπέιζλι.

@Photo credits: twitter/ thunder
 

NBA Τελευταία Νέα