Αϊζάια Τόμας: Ένας κοντορεβυθούλης με καρδιά γίγαντα (pics)

Αϊζάια Τόμας: Ένας κοντορεβυθούλης με καρδιά γίγαντα (pics)

Νίκος Καρφής
Αϊζάια Τόμας: Ένας κοντορεβυθούλης με καρδιά γίγαντα (pics)

bet365

Ο Αϊζάια Τόμας ξέσπασε μετά την 81άρα του, δείχνοντας πως πλέον δεν τον υπολογίζει κανείς και το Gazzetta στέκεται στην ιστορία ενός κοντορεβυθούλη με καρδιά γίγαντα που έχει αδικηθεί πολύ στην καριέρα του.

Συνεχίζει να παλεύει για να βρει έναν ρόλο που του αξίζει σε ομάδα του ΝΒΑ και πριν δύο μέρες πέτυχε 81 πόντους σε ερασιτεχνικό αγώνα απέναντι σε επαγγελματική ομάδα. Ο εκρηκτικός γκαρντ μετά τους 81 πόντους του έβγαλε το παράπονο του και ήταν σαν ένα μήνυμα προς όλες τις ομάδες του ΝΒΑ που τον έχουν ξεχάσει, λυγίζοντας. «Δεν με πιστεύουν πια», είπε, δείχνοντας τη στεναχώρια του και τα συναισθήματα του. Σε μια συγκλονιστική στιγμή για έναν άνθρωπο με τεράστια καρδιά.

Το Gazzetta στέκεται στην ιστορία του Αϊζάια Τόμας που έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του στους Σέλτικς, των οποίων όμως το front office στη συνέχεια τον πρόδωσε και δεν τον σεβάστηκε.

Τo μεγαλείο της ψυχής του!

Ο τύπος αυτός έχασε την αδερφή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2017. Κι όμως βρήκε την δύναμη μέσα στην ψυχή του να παίξει δύο μέρες μετά για τους Σέλτικς στο Game 2 των playoffs κόντρα στους Μπουλς και να φορτώσει το αντίπαλο καλάθι με 16 πόντους. Αγωνίστηκε στη σειρά απέναντι στο Σικάγο και κατάφερε να οδηγήσει σε τεράστια ανατροπή την ομάδα του (από 0-2 σε 4-2) και πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Μάλιστα μετά το Game 6 ο παλιός σούπερ σταρ των Σέλτικς ταξίδεψε στην Τακόμα της Ουάσινγκτον προκειμένου να συνοδεύσει την αδερφή του στην τελευταία της κατοικία. Και μετά από αυτό συνέχισε να δίνει και την ψυχή του για τους Σέλτικς κατά τη διάρκεια των playoffs. Παρόλο που πονούσε τόσο πολύ από το παιχνίδι της μοίρας, κάτι που είχε δείξει και στο γράμμα του.

Το συγκινητικό γράμμα του θαυματουργού κοντού

«Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα ερχόταν μια μέρα που η μικρή μου αδερφή, Τσάινα, δεν θα ήταν εδώ. Αυτή και η οικογένειά μου είναι τα πάντα για εμένα, οπότε ο πόνος που νιώθω δεν περιγράφεται με λόγια. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα της ζωής μου. Την ίδια στιγμή έχω κατακλειστεί από την αγάπη και την στήριξη που έχω λάβει και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων στους φίλους μου, στην οικογένειά μου, στους φιλάθλους, στην πόλη της Βοστώνης, στους Σέλτικς και την κοινότητα του ΝΒΑ. Εκτιμώ ειλικρινά την υποστήριξη που μου έχετε δείξει αυτές τις ημέρες και σας ευχαριστώ που σεβαστήκατε την ιδιωτικότητά μου, ενώ συνεχίζω να θρηνώ και προσπαθώ να "θεραπευτώ" μαζί με τους αγαπημένους μου», είχε γράψει ο άνθρωπος που τιμούσε και με το παραπάνω τη φανέλα με το Νο.4 της Βοστώνης.

Λίγοι στη θέση του θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται με τέτοια προσήλωση και σεβασμό για την ομάδα τους, μετά από το θάνατο ενός τόσο λατρεμένου προσώπου. Μια πράξη που είναι άξια σεβασμού και θα έπρεπε να εκτιμηθεί από το front office της ομάδας. Όμως όχι, στην εποχή που όλα μετριούνται με το χρήμα, τίποτα από το μεγαλείο ψυχής του Τόμας και την αφοσίωση του στους Κέλτες δεν εκτιμήθηκε.

Η ασέβεια προς έναν αληθινό ηγέτη

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, ο Έιντζ παραδέχθηκε πως η ανταλλαγή του Τόμας για να πάρει τον Ίρβινγκ, είχε να κάνει με τον φόβο της κατάστασης του Αϊζάια μετά τον τραυματισμό του στο ισχίο. Οι άνθρωποι που κάνουν κουμάντο στους Σέλτικς ξέχασαν τι είχε κάνει για αυτούς.

Οι Σέλτικς μετά την ήττα στους τελικούς από τους Λέικερς το 2010 αρχίζουν να… ψάχνονται. Έκαναν κάποιες προσπάθειες τα επόμενα δύο χρόνια για να επιστρέψουν στην κορυφή (εκεί που βρέθηκαν το 2008), όμως η φυγή του Άλεν το 2012 για τους Χιτ, σπάει τη μαγική τριάδα που συνέθετε ο «Jesus» (από την διάσημη ταινία για τους λάτρεις του κινηματογράφου) με τους Πιρς και Γκαρνέτ. Και ξαφνικά, από το 2012 ως το 2015, οι Κέλτες μετρούσαν μία 12η θέση στην Ανατολή και δύο αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο των playoffs. Κάπου εκεί στη ζωή τους μπαίνει ο Τόμας το 2015 και αρχίζει πάλι να εμφανίζεται το ουράνιο τόξο μετά την «μπόρα».

Τους είχε οδηγήσει στους τελικούς της Ανατολής, εκεί που αποχαιρέτησαν λόγω ανωτερότητας των Καβς. Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής τους, ο τρελός κοντός που τα έβαζε με τα… θηρία, δείχνοντας πως δεν τον φοβίζει τίποτα.

«Ο άνθρωπος έγινε ανταλλαγή! Τι δεν καταλαβαίνετε; Έπαιξε σε αγώνα αμέσως μετά τον θάνατο της αδερφής του!»

H διοίκηση της ομάδας έχει καταφέρει να βάλει μια τεράστια μουτζούρα στο όνομα του, αφού οι φίλαθλοι της αποφασίζουν να κάψουν τις φανέλες του όταν έμαθαν για την ανταλλαγή. Λες και αυτός την προκάλεσε. Λες και δεν λέει τίποτα για αυτούς η αψεγάδιαστη συμπεριφορά του προς την ομάδα τους, τους καιρούς που πάλευε να ξεπεράσει την απώλεια ενός ανθρώπου τόσο σημαντικού για αυτόν. Ο -κατά τα άλλα- εξαιρετικός τότε GM των Σέλτικς κατάφερε να απομυθοποιήσει στα μάτια των φιλάθλων τον απόλυτο ήρωα των τελευταίων χρόνων, αυτόν που θα έπαιζε με αφόρητους πόνους και με σπασμένα δόντια και... σαγόνια για να μην αφήσει την ομάδα του να χάσει.

Ο άρχοντας του τέταρτου δεκαλέπτου των αγώνων δεν ζήτησε ποτέ να φύγει από τη Βοστώνη, αφού η πόλη αυτή ήταν ο τόπος που γιγάντωσε το όνομα του. Έπαιξε all star game, έγινε ο απόλυτος σταρ αυτής της ομάδας και έδειξε πως η θέληση και η δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια ανταμείφθηκαν. Μην ξεχνάτε πως το 2011 που ο «Uncle Drew» ήταν Νο.1 στο draft, ο Τόμας ήταν στο Νο.60!

Το κάψιμο των φανελών, που είπαμε παραπάνω, σχολιάστηκε αρνητικά και από την κοινότητα του ΝΒΑ, με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Έβαν Τέρνερ να τάσσονται κατά αυτής της κίνησης.

«Το κάψιμο της φανέλας έχει καταντήσει γελοίο! Ο άνθρωπος έγινε ανταλλαγή! Τι δεν καταλαβαίνετε; Κι έπαιξε σε αγώνα αμέσως μετά τον τραγικό θάνατο της αδερφής του», έγραψε στο twitter o «Βασιλιάς».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Έβαν Τέρνερ, οποίος μίλησε για έναν υπέροχο άνθρωπο: «Δεν γίνεται να πεις ή να κάνεις ποτέ κάτι... άρρωστο για τον Τόμας. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος με σωστή συμπεριφορά. Δεν έχει δείξει έλλειψη σεβασμού ποτέ για κανένα. Όταν είσαι ο ηγέτης της ομάδας, πρέπει να είσαι το κακό παιδί μέσα στα αποδυτήρια. Ο Τόμας ποτέ δεν το έκανε αυτό»

Ψάχνει ομάδα και λυγίζει, ενώ χειρότεροι του έχουν φοβερά συμβόλαια

Πολλές φορές η ζωή είναι άδικη. Έτσι και στην περίπτωση του Τόμας που ψάχνει ομάδα στο ΝΒΑ και αναγκάζεται να παίξει σε ερασιτεχνικά ματς για να μείνει κοντά στο άθλημα που λατρεύει. Χειρότερα γκαρντ από εκείνον έχουν βρει εξαιρετικά συμβόλαια στη λίγκα. Ένας άνθρωπος που κατέβηκε να παίξει λίγες ώρες μετά το θάνατο της αδερφής του. Ένας κοντορεβυθούλης που έχει δείξει το μεγαλείο της ψυχής του και τον μετέτρεψε σε… γίγαντα. Κάποτε «ανέστησε» τους Σέλτικς και το κοινό του «ΤD Garden» δεν μπορεί να ξεχάσει όσα πρόσφερε. Ειδικά οι υγιείς φιλάθλοι. Γιατί κάποιοι δεν ξεχνούν τόσο εύκολα! Κάποιοι άλλοι στον αντίποδα, μας είχαν δείξει πως ο ρομαντισμός στον αθλητισμό δεν υπάρχει πια και αν υπάρχει, πρέπει να ψάξουμε πολύ για να τον βρούμε!

Αϊζάια είσαι ΨΥΧΑΡΑ!

 

NBA Τελευταία Νέα